Vesti EURO 2024

Hari Vilson zablistao na 50. meču za Vels: Možemo na EURO

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.10.2023 13:55
Hari Vilson zablistao na 50. meču za Vels: Možemo na EURO Tanjug/Tim Goode/PA via AP

Vels je u Kardifu pobedio Hrvatsku 2:1 u meču grupe "D" kvalifikacija za EP 2024, izjednačio se bodovno sa rivalom i do kraja će pokušati da zadrži drugu poziciju. Turska je prva na tabeli grupe D sa 16 bodova, Vels i Hrvatska imaju po 10.

U Kardifu nije bilo srećnijeg čoveka od Harija Vilsona. Na svom jubilarnom 50. meču za "zmajeve" postigao je oba gola (ukupno osam).

"Ovo je bila velika noć za mene lično, predstavljati svoju zemlju 50 puta je nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam. Međutim, nije se radilo o meni, već o kompletnom timu. Svi smo zajedno kao jedan i verujemo u kvalitet koji imamo kao grupa", rekao je Vilson, koji je postigao oba gola za Vels na meču sa Hrvatskom.

 

 

On je pružio podršku selektoru Velsa Robertu Pejdžu.

"Svi smo 100 odsto uz selektora. Znamo da je bilo mnogo galame okolo i nekih komentara koji nam nisu bili od pomoći u pripremi utakmice. Od tih ljudi iskreno nismo očekivali da će tako nešto komentarisati", dodao je Vilson.

Vels će do kraja kvalifikacija za EP 2024. gostovati Jermeniji, a potom će na svom terenu dočekati Tursku. Ako pobede u oba meča plasiraće se na EURO.