Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EURO 2024, Grupa E: Češka je nadigrala Moldaviju i plasirala se u Nemačku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 22:42
Kvalifikacije za EURO 2024, Grupa E: Češka je nadigrala Moldaviju i plasirala se u Nemačku Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Češka je ipak sila za Moldaviju, pobedom od 3:0 (1:0) u Olomucu, overili su drugo mesto u kvalifikacionoj grupi "E" i uz Albaniju se plasirali na EURO 2024. u Nemačkoj. Albanci su remijem protiv Farskih Ostrva održali prvo mesto, Česi su sakupili 15 bodova i preskočili Srbiju po učinku.

Od starta su Česi i Moldavci vodili frontalnu bitku jer je pobednik išao na EURO. Prvi su zapretili gosti preko Vadima Rata, ali je golman Stanek spektakularno intervenisao. Prvu pravu kontru, domaćini su pretvorili u vođstvo. Tomaš Čori je poslao dobar pas ka Davidu Douderi koji je pobegao rivalima i sa pet-šest metara poslao loptu u mrežu pored golmana. Bio je to prvenac 25-godišnjeg igrača Slavije u šestom nastupu za Češku. Moldavci su preko Nikualeskua imali dobru priliku za izjednačenje, ali se na domor otišlo sa prednošću domaćina.

 

 

Moldavci su bili nervozni, u nastavku je Stanislav Bobohlo za osam minuta zaradio dva žuta kartona i omogućio domaćinu da ima igrača više do kraja meča i lakši put do trijumfa i odlaska na EURO. Pritisli su Česi, Kusej je izveo korner, a Tomas Čori je glavom smestio loptu u mrežu i overio plasman u Nemačku. Na kraju je Souček potvrdio trijumf.

Kvalifikacije za EURO 2024

Grupa E

Albanija - F. Ostrva 0:0

Češka - Moldavija 3:0 (1:0)
/Doudera 14, Čori 72, Souček 90/

 

Standings provided by Sofascore