Vesti iz fudbala

Češka odigrala bez golova u Moldaviji, minimalac Poljske protiv Albanije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 22:40
Češka odigrala bez golova u Moldaviji, minimalac Poljske protiv Albanije Tanjug/AP Photo/Aurel Obreja

Fudbaleri Češke odigrali su bez golova na gostovanju Moldaviji u drugom kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nakon što su dobili derbi protiv Poljske na premijeri (2:1).  

Moldavija je u 25. minutu propustila dve šanse, najpre je pokušao glavom Vjeceslav Posmac, a potom i Maksim Kojočaru, u oba skučaja na gol liniji je šuteve domaćina izblokirao Vladimir Coufal.

Prilike u prvom delu za Čehe propustio je Tomaš Čvančara koji je natrlao na nabačenu loptu sa leve strane i glavom ciljao pored gola. U nadoknadi prvog dela zicer za goste. Nabačenu loptu sa leve strane zahvatio je Tomaš Souček, šutirao je iz peterca i uzdrmao prečku.

Čvančara je u drugom delu dobro šutirao sa 16 metara, a golman Dorijan Rajlean još bolje intervenisao.

U drugom meču Poljska je stigla do bodova protiv Albanije pogotkom Karola Šviderskog u 41. minutu, prethodno je sa 16 metara šutirao Jakun Kaminksi ali je stativa sačuvala mrežu gostiju. Odbitak je prihvatio Šviderski i zatresao mrežu za pobedu.

Gosti su nekoliko puta ozbiljno zapretili, neugodne šuteve uputili su Mirto Uzuni i Kristijan Aslani, međutim, sjajno je intervenisao golman Poljaka Vojčeh Ščesni.   

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa E

Moldavija - Češka 0:0

Poljska - Albanija 1:0 (1:0)
/Šviderski 41/