Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EURO: Zajnudinov junak pobede Kazahstana u Finskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 19:55
Kvalifikacije za EURO: Zajnudinov junak pobede Kazahstana u Finskoj Tanjug/Emmi Korhonen/Lehtikuva via AP

Kakav preokret! Kazahstan je golovima Baktijora Zajnudinova u poslenjih 15 minuta meča pobedila u Finskoj 2:1 (0:1) i ostala je u trci za jedno od prva dva mesta u Grupi "H" kvalifikacija za EURO 2024. godine, dok je domaćinu ostala samo da tinja nada da će Danska i Slovenija još negde neplanirano ostaviti bodove. Finci su imali sve u svojim rukama, vođstvo, prilike, mogli su da napune mrežu gostiju, a onda su napravili penal i potonuli u 90. minutu!

Domaćin je dominirao pred svojim navijačima, golman Igor Šacki je branio udarce Kairinena, Alha, ali projektil Roberta Tejlora u 28. minutu nije. Šutirao je Finac sa 23-24 metra iz slobodnog udarca i jako i precizno, Šacki je bio na lopti, nije uspeo da interveniše.

 

 

U nastavku meča Finci su nastavili da stvaraju i promašuju prilike. Veteran Puki je imao dve dobre situacije i nije uspeo da ih reši, Haskens je izašao sam pred golmanom i šutirao pored stative. Kada je Tagibergen u 64. minutu uzdrmao prečku, Finci taj momenat nisu shvatili najozbiljnije pa su bili surovo kažnjeni..

Samo 10 minuta kasnije Hoskonen je igrao rukom, a Zejnudinov je uspešno izveo jedanaesterac. Remi nikome nije odgovarao, Finci su napali, a Kazahstanci napravili veliki proekret. Orazov je izveo korner, a junak Zejnudinov glavom smestio loptu u sam donji ugao. sjajan gol za veliki trijumf i ostanak u trci za plasman na EURO.

Kvalifikacije za EURO 2024, osmo kolo

Grupa "H"

Finska - Kazahstan 1:2 (1:0)
/Tejlor 28 - Zejnudinov 77 pen, 90/

San Marino - Danska 20.45
S. Irska - Slovenija 20.45

 

Standings provided by Sofascore