WTA

Aleksandra Krunić dobila prvi set, pa zaustavljena u Majamiju: Srpkinja ispala na startu Mastersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 21:15
Aleksndra Krunić, srpska teniserka, eliminisana s takmičenja u SAD Guliver/(AP Photo/Thibault Camus)
Aleksndra Krunić, srpska teniserka, eliminisana s takmičenja u SAD

Aleksandra Krunić uspela je da se kroz kvalifikacije domogne glavnog žreba drugog prolećnog Mastersa u Sjedinjenim Američkiom Državama, ali ne i da preživi prvo kolo turnira u Majamiju. Iako je imala set prednosti dalje je propšla Nemica laura Zigmund - 1:2 (6:4, 2:6, 2:6).

Duel je trajao dva sata i 40 minuta, a prvi deo pripao je srpskoj teniserki. Povela je s 3:0 u prvom setu, rivalka joj je prilazila na 2:4 i 3:5, da bi reviji oduzetih gemova na servis rivalki tas prevagnuo na stranu borbene Krunićeve. 

Drugi set, druga priča. Nemica je povela s 2:1, uz brejk prednosti, Aleksandra joj se odmah revanširala, ali je tu stala. Njena izazivačica je vezala četiri gema i vratila stvari na početak. 

 

 

Treći je još više poremetio odnos snaga na štetu naše predstavnice, jer je Zigmund s 4:0 napravila džinovski iskorak ka 2. kolu i revanšu za poraz u njihovom jedinom prethodnom okršaju. 

Jeste Krunićeva brejkom bez izgubljenog poena zapretila u jednom trenutku (2:4), međutim posustala je u nastavku borbe, pa mora da pakuje kofere već posle prvog dana takmičenja serije 1.000.