WTA

Počinje turnir u Majamiju: Nema Đokovića, ali Srbija ima četiri predstavnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 08:58
Aleksandra Krunić MN Press
Aleksandra Krunić

Teniski turnir u Majamiju još jednu godinu u nizu biće uskraćen za učešće najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, ali ovoga puta to nije odluka organizatora, već lidera na ATP listi.

Njegov izostanak, međutim, neće značiti da ljubitelji tenisa u Srbiji neće imati za koga da navijaju na ovom Mastersu, budući da na njemu učestvuju četiri srpska predstavnika.

Među njima je i Aleksandra Krunić koja je do glavnog žreba došla kroz kvalifikacije koje je uspešno prebrodila i upravo će ona prva od svih izaći na teren.

To bi, prema planovima organizatora, trebalo da se dogodi oko 17.30 časova, a rival će joj biti Nemica, Laura Sigmund koja trenutno zauzima 90. poziciju na WTA listu. Njih dve su se već jednom sastale i to pre dve godine na turniru u Budimpešti kada je srpska igračica slavila u dva seta.

Što se tenisera tiče, nijedan od njih na teren neće izlaziti ovog utorka, već su njihovi dueli na terenima teniskog kompleksa u Majamiju zakazani za sredu.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Francuza Geal Monfisa, Miomir Kecmanović će osmeriti snage sa Junčeng Šangom, a Laslo Đere će igrati protiv pobednika kvalifikacija. 

Karlos Alkaraz će turnir započeti u drugom kolu, a protivnik će mu biti pobednik iz duela Roberta Karbaljesa Baene i Aleksandra Vukić. Eventualni revanša sa Danilom Medvedevim će biti moguć tek u finalu.