WTA

Švjontek ispraćena iz Majamija, Pegula ostala na turniru: Poljakinja i Amerikanka različito prošle u osmini finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 13:22
Iga Švjontek, poljska tensierka, završila učešće na Mastersu na tvrdoj podlozi Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee
Iga Švjontek, poljska tensierka, završila učešće na Mastersu na tvrdoj podlozi

Iga Švjontek nije preživela meč osmine finala Mastersa u Majamiju, dok je Džesika Pegula nekoliko sati ranije dobila svoj duel i ostala u konkurenciji u borbi za trofej na prestižnom turniru serije 1.000.

Poljakinja je neočekivano glatko izgubila od Ekaterine Alčeksandrove - 0:2 (4:6, 2:6), pošto prvoplasirana na WTA listi nije nijednom napravila brejk za 84 minura razmene udaraca sa Ruskinjom. 

"Razočarana sam, milsila sam da ću bolje igrati u Majamiju, ona je odigrala neverovatno", prokomentarisala je Švjontek posle eliminacije sa takmičenja na kom je želela da ponovi šampionski uspeh sa nedavnog Mastersa u Indijan Velsu. 

Ovo je bio peti međusobni duel poljske i ruske teniserke, a drugi trijumf Aleksandrove, koja je 16. na WTA listi. Ruskinja će u četvrtfinalu turnira u Majamiju igrati protiv Amerikanke Pegule, jer je petoplasirana na WTA listi pobedila sunarodnicu Emu Navaro - 2:0  (7:6, 6:3). 

U preostala tri četvrtfinala turnira u Majamiju sastaće se: Karolina Garsija (Francuska) - Danijela Kolins (SAD), Marija Sakari (Grčka) - Elena Ribakina (Kazahstan) i Viktorija Azarenka (Belorusija) - Julija Putinceva (Kazahstan).