ATP

Kecmanović odmah ispao sa Mastersa u Indijan Velsu: Srbin servirao za vođstvo u setovima, pa pao u taj-brejku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 21:56
Miomir Kecmanović, srpski teniser Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Miomir Kecmanović, srpski teniser

Miomir Kecmanović završio je učešće u singlu Mastersa u Indijan Velsu, pošto je večeras u dva seta poražen od Lorenca Sonega - 0:2 (6:7, 4:6). Nije srpski teniser lako "prodao kožu", šta više moglo je i drugačije da ispadne, ali je kada se sve sabere i oduzme dalje prošao bolji od od njih dvojice. 

Prvi set bio je vrlo izjednačen, od početka do pred sam kraj igralo se gem za gem, jer ni Srbin ni Italijan nisu ispuštali gemove na svoj servis, ali ni uspevali da naprave brejk.

To se desilo tek u 11. gemu, kada je Beograđanin bio taman toliko skoncetrisaniji i precizniji da uhvati rivala na krivoj nozi. I širom otvori sebi vrata drugog seta, jer je u sledećem on prvi ubacivao loptice na teren.

 

 

Međutim, Sonego mu se revanširao i iznudio taj-brejk epilog. U kom je Miomir "nestao" sa terena, a Lorenco sipao poene kao lud. Naš teniser je uzeo samo jedan, a momak sa Apenina ostalih sedam. 

U nastavku je viđen samo jedan brejk, u režiji potonjeg pobednika (za 3:2), a vrhunac otpora našeg asa bio je jedan egal (2:2), brejk šansa odmah posle toga i prilazak na 4:5. Dalje od toga nije stigao, tj. nije mu dozvoljeno.