Novak Djoković

Mekinro priželjkuje spektakl: Voleo bih Đokovića i Alkaraza u finalu US opena

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.08.2023 10:40
Mekinro priželjkuje spektakl: Voleo bih Đokovića i Alkaraza u finalu US opena Tanjug/AP Photo/Aaron Doster

Nekadašnji američki teniser, Džon Mekinro, izjavio je danas da bi voleo da Srbin, Novak Đoković i Španac, Karlos Alkaraz igraju u finalu poslednjeg grend slem turnira US opena.

Alkaraz je trenutno prvi na ATP listi sa 20 bodova više od drugoplasiranog Đokovića. Srpski i španski teniser odigrali su četiri međusobna duela u karijeri, a tri ove godine. Đoković je pobedio Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 i nedavno u finalu mastersa u Sinsinatiju 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4). Španac je slavio protiv Đokovića u finalu Vimbldona 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

"Ono što je Alkaraz uradio od početka godine je neverovatno, sa 20 godina je sebe stavio u poziciju da ga mnogi pominju da je u istom rangu sa Đokovićem i Rafaelom Nadalom. Najbolji je igrač koga sam ikada gledao u tom uzrastu. To je neverovatno koliko je dobar igrač. Neverovatno je koliko je Đoković još uvek dobar igrač", rekao je Mekinro.

 

 

On je podsetio da Đoković skoro dve godine nije igrao na teritoriji SAD:

"Svi žele da vide ponovo finale između Alkaraza i Đokovića. Novak je posle skoro dve godine ponovo na američkim turnirima, to je prosto fantastična priča za naš sport. Neverovatno je videti meč najboljeg tenisera svih vremena protiv mlade superzvezde. Voleo bih da ponovo vidim taj meč. Njihovi prethodni dueli bili su neverovatno uzbudljivi i neizvesni, samo neka se tako nastavi", rekao je Mekinro.

Žreb za US open biće održan sutra, a turnir u Njujorku će biti odigran od 28. avgusta do 10. septembra. Alkaraz brani titulu na Ju-Es openu.