Novak Djoković

Očekivalo se finale Đoković – Alkaraz, ali je Medvedev umešao prste: Rus zakazao reprizu finala US Opena iz 2021. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 08:18
Očekivalo se finale Đoković – Alkaraz, ali je Medvedev umešao prste: Rus zakazao reprizu finala US Opena iz 2021. godine Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ruski teniser Danil Medvedev biće taj koji će stajati na putu Novaku Đokoviću ka osvajanju novog trofeja na US Openu i taj duel je zakazan u nedelju, 10. septemnbra u 22.00 časa.

Očekivali su svi da će se rival u borbi za poslednji Grend slem trofej u sezoni najtrofejnijem teniseru sveta biti Karlos Alkaraza, ali je Španac poklekao u polufinalu i pored vodeće pozicije na ATP listi izgubio i trofej koji je osvojio prošle godine.

Rus ga je relativno lako savladao 3:1 (7:6, 6:1, 3:6, 6:3) i zakazao megdan sa Novakom Đokovićem.

Biće to 15. put da Medvedev ukrsti koplja protiv srpskog tenisera, a drugu put u borbi za trofej u Njujorku, gde ga je već savladao i2021. godine i tako sprečio da osvoji "kalenradski slem", nakon što je Novak trijumfovao na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

Dakle, u nedelju će biti idealna prilika da mu se Đoković osveti i prigrli 23. Gren slem trofej i tako ispiše novu stranicu istorije tenisa.

Trostruki osvajač US Opena je do novog finala stigao za dva sata i 40 minuta igre protiv Bena Šeltona, a Rus i Španac su na terenu proveli 40 minuta duže i trebalo bi očekivati da će Đoković uz činjenicu da je imao više vremena za odmor, biti za nijansu svežiju u tom finalu.