Novak Djoković

Valjda neće biti na Alkarazovoj polovini žreba: Mekinro navija da se Đoković u Parizu što kasnije sretne sa Špancem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 16:05
Valjda neće biti na Alkarazovoj polovini žreba: Mekinro navija da se Đoković u Parizu što kasnije sretne sa Špancem Guliver/Imago Sports

Džon Mekinro uvek je zanimljiv sagovornik na teniske teme, pa je tako propitivan na temu dolazećeg Otvorenog prvenstva Francuske (28. maj - 11. jun). Panzonisanoj američkoj legendi "reketanja" žao je što je branioca trofeja i kralja pariske šljake, Rafaela Nadala, povreda kuka sprečila da se takmiči na svom omiljenom turniru. 

"Jasno je da Rolan Garos neće biti isti bez Nadala. Žao mi je što neće igrati, ali otvara se mogućnost da neko drugi na pobedi u Parizu. Siguran sam da je Nadal učinio sve da se oporavi i da nije želeo da se sve ovako završi. Zato je rekao da želi da se oprosti od igračke karijere naredne godine. Moramo da poštujemo njegovu želju šta god da uradi", rekao je Mekinro.

 

 

Njegova želja je da ga makar još jednom vidi na jedinom grend slemu na crvenoj podlozi, pre nego što se "bik sa Majorke" povuče iz tenisa. Samo, ne po svaku cenu. 

"Ne bih se usudio da kažem da neće moći ponovo da pobedi na Rolan Garosu posle svega što je tamo uradio. Sve dok igrate, imate mogućnost. Nadal me podseća Lebrona Džejmsa, koji nastavlja da pokazuje da je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve to počinje da ga košta. Previše je očekivanja od njega, već ima godina. Da vidimo šta će da bude, Nadal će 2024. napuniti 38 godina". 

U međuvremenu će neko drugi da drži šampionski govor na kraju muškog singla Rolan Garosa, 11. juna, a spisak potencijalnih Nadalovih naslednika nije kratak. 

"Sada ima osam tenisera koji mogu da pobede. Alkaraz je prvi favorit, a onda sledi Đoković. Španac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još nisu. Videćemo kakav će žreb da bude, pošto se nadam da Đoković neće da bude u istoj polovini sa Alkarazom, pošto je sada Danil Medvedev broj dva", zaključio je Mekrinro, za čiji je pojam "Đoković jedini spreman da obori još rekorda". 

Glavni deo Rolan Garosa počinje 28. maja, a žreb će sutra biti obavljen.