Novak Djoković

Nedostaje jedna pobeda da godinu završi kao najbolji na svetu: Đoković započeo 398. nedelju na čelu ATP liste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.11.2023 08:30
Nedostaje jedna pobeda da godinu završi kao najbolji na svetu: Đoković započeo 398. nedelju na čelu ATP liste Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Odbranom titule u Parizu, najbolji svetski teniser, Novak Đoković osvojio je 400 novih poena na ATP listi, sada ih ukupno ima 11.445 i 398. nedleju u karijeri je na prvoj poziciji.

Iza njega je Španac, Karlos Alkaraz sa 3.000 poena manje i Noletu je potrebno da ostvari još jednu pobedu kako bi i matematički obezbedio da 2023. godinu završi kao najbolji na svetu.

Treća pozicija, na danas objavljenoj ATP listi, pripada Danilu Medveevu, četvrti je Janik Siner, a peti Andrej Rubljov i raspored prvih pet igrača na svetu identičan je kao prošle nedelje.

Druga polovina Top 10 liste je pretrpela mnogo veće izmene, ali samo u redosledu, budući da su imena koja se na noj nalaze ista kao pre sedam dana.

Stefanos Cicipas je "odbranio" šestu poziciju, a Kasper Rud na sedmoj, Aleksander Zverev na osmoj i Tejlor Friv na devetoj su napravili skok za po jedno mesto, dok je destoplasirani Holger Rune izgubio 820 poena i sa šeste pao na 10. poziciju ATP liste.

Što se ostalih srpkih tenisera tiče, Laslo Đere je na 33. mestu, Dušan Lajović je 46. igrač sveta, Miomir Kecmanović 56. na ATP listi, a Hamad Međedović je 107. teniser na planeti.