Novak Djoković

Alkaraz je favorit broj jedan, s Nadalom će otići i deo mene: Đoković daje prednost jednom Špancu na Rolan Garosu, a za drugim unapred žali

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 17:58
Alkaraz je favorit broj jedan, s Nadalom će otići i deo mene: Đoković daje prednost jednom Špancu na Rolan Garosu, a za drugim unapred žali MN Press

Karlos Alkaraz ima samo jednu Grend slem titulu u kratkoj profesionalnoj karijeri, ali ga vlasnik 22 trofeja te vrednosti, Novak Đoković, vidi kao glavnog favorita Otvorenog prvenstva Francuske (28. maj - 11. jun). Barem, dok ne krenu mečevi na "Filip Šatrije" stadionu. 

Što zbog činjenice da je 20-godišnji Španac prvoplasirani na ATP listi, što zbog toga što mu leži "reketanje" na šljaci, u šta su se ljubitelji "belog sporta" uverili i ove sezone. 

"Iskustvo je na mojoj strani, ali iz ove perspektive, igre i forme, on je favorit broj jedan", rekao je Đoković na svojoj završnoj konferenciji za medije u Parizu, uoči duela 1. kola sa Amerikancem Aleksandrom Kovačevićem (29. maj). 

Da Rafael Nadal nije odustao od dolaska na turnir serije 2.000 sve bi bilo drugačije, ovako povreda pobednika 14 Rolan Garosa otvara prostor Đokoviću i drugim momcima.

"Iskreno, ne nedostaje mi Rafa u žrebu ovde. Znam koliko je teško igrati protiv njega ovde. Ali uvek želite da vidite kako najpoznatiji svetski teniseri igraju. To je veliki gubitak za tenis. Nadam se da će moći da se vrati do kraja godine. Uvek sam govorio da mi je on najveći rival i kada je najavio poslednju sezonu u karijeri, osetio sam da i deo mene odlazi sa njim. Bio je veliki motivacioni faktor, uticao je na moju karijeru i zato sam to primio emotivno", prvo se nasmejao, a onda rastužio Beograđanin. 

 

 

Za Đokovića i ptičice na granama znaju da oduvek želi da bude upamćen kao najveći Grend slem šampion, iako je u međuvremenu oborio sve značajnije rekorde "belog sporta". 

"Nije tajna da je jedan od razloga zašto igram – obaranje rekorda Ali moje telo ne reaguje isto kao pre deset godina. Sada se fizički osećam dobro, ništa mi ne smeta. Nadam se da neću morati da se bavim tim stvarima. Grend slem je kao drugi sport. Na Grend slemu se uvek osećam samouvereno. Format mi takođe obično odgovara. Daje mi vremena da gradim formu. Nadam se da ću dobro početi turnir", objasnio je 3. reket sveta. 

Ovog puta će mu prvi rival u Bolonjskoj šumi biti Amerikanac srpskih korena, s kojim se još nije sastajao u ATP turu. 

"Imam dobro mišljenje o Kovačeviću, fin momak, veoma talentovan. Nije igrao mnogo na šljaci dok je odrastao u SAD, ali neću ga potceniti".

Za kraj ono najvažnije, Novak tvrdi da je došao fizički potpuno spreman na drugi sezonski Grend slem. 

"Osećam se dobro. Nemam nikakvih fizičkih problema koje bi me brinule", zaključio je Novak.