Novak Djoković

Žreb Rolan Garosa "spojio" Đokovića i Alkaraza u mogućem polufinalu Grend slema u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2023 15:08
Žreb Rolan Garosa "spojio" Đokovića i Alkaraza u mogućem polufinalu Grend slema u Parizu Tanjug/AP Photo

Žreb ovogodišnjeg Rolan Garosa učinio je ono što je hteo malo ko od ljubitelja tenisa, jer su najveća dva favorita za titulu na jedinom grend slemu na šljaci, Novak Đoković i Karlos Alkaraz, završili u istom "kosturu". Što znači da ih možemo gledati jednog protiv drugog u polufinalu, a ne u zadnjem meču turnira serije 2.000. 

Naravno, pod uslovom da Srbin i Španac do tada savladaju sve prepreke. U slučaju Đokovića, za početak Amerikanca Aleksandra Kovačevića, 24-godišnjaka iz Njujorka koji je u glavni žreb upao posle otkaza Matea Beretinija.

U drugom kolu osvajača 22 Gend slema čekaju Marton Fučovič (Mađarska) ili Igo Grenije (Francuska), dok bi u trećem trebalo da se satane sa Lukom Van Ašom (Francuska) ili Markom Čekinatom (Italija).

U osmini finala ga vrebaju Poljak Hubert Hurkač ili Španac Roberto Bautista Agut, Rus Andrej Rubljov viđen je kao vrlo verovatni rival u četvrtfinalu, posle čega je projektovan duel sa Alkarazom. Rus Danil Medvedev je potencijalni protivnik u finalu.

Prvi nosilac turnira, Karlos Alkaraz, igraće na startu protiv još nepoznatog kvalifikanta, dok bi ga kao potencijalna mina u četvrtfinalu mogao da sačeka Grk Stefanos Cicipas.

Što se tiče ostalih predstavnika Srbije u singlu, Laslo Đere prvo ide na Rusa Andreja Rubljova, Dušan Lajović će igrati protiv Džidžen Džanga iz Kine, a Filip Krajinović protiv Amerikanca Fransesa Tijafoa. Miomir Kecmanović će na startu igrati protiv kvalifikanta.

Branilac trofeja, Rafael Nadal, neće biti u prilici da 15. put podigne pobednički pehar, jer su ga problemi sa kukom naterali da odustane od učešća na svom najomiljenijem turniru tokom cele karijere.