ATP

Nisam ga poznavao pre meča, a sada moram da resetujem um za Rolan Garos: Alkaraz o rimskom porazu od autsajdera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 17:28
Nisam ga poznavao pre meča, a sada moram da resetujem um za Rolan Garos: Alkaraz o rimskom porazu od autsajdera Tanjug/AP Photo

Karlos Alkaraz neće po dobrom pamtiti generalnu probu za Otvoreno prvenstvo Francuske (22. maj - 11. jun), jer je u Rimu eliminisan pre osmine finala, iako se očekivao da daleko dogura na aktuelnom Mastersu na šljaci. I to od nekoga čiji su lik i delo potpuno nebitni u ATP turu, jer je Fabijan Marošan 135. reket sveta, sa tako malo dužih ostanaka na turnirima da je današnjom pobedom zaradio više nego u celoj profesionalnoj karijeri. 

Čak je i Španac malo znao o tri godine starijem momku od njega, koji je pre ispadanja osigurao novo rotiranje sa Novakom Đokovićem na vrhu singl poretka u muškoj konkurenciji. 

"Nisam ga poznavao pre ovog meča, samo sam pratio njegove rezultate sa Čelendžera i te stvari. Odlično je igrao, igrao je odlično i pre ovog meča ovde. Iznenadio me je. Njegov nivo igre je bio neverovatno visok. Nisam mogao da pratim njegov nivo igre. Bio je konstantan, to je najteže. Pokušao sam da se borim do poslednjeg poena. U drugom setu je bilo blizu, imao sam svoju šansu na 6:5, mislim da sam mogao da uzmem taj set, ali su se desile neke stvari... Siguran sam da će ubrzo da dođe do Top 100, nema sumnje", žali sebe, ali hvali rivala 20-godišnjak sa Pirineja. 

Alkaraz nije došao u priliku da uzme novu titulu, ali će neočekivabno imati više vremena da se pripremi za izazove na Grend slemu u Parizu. Pre svega na psihološkom planu, jer kaže da je i u Rimu bio u fit fomi, kada je telo u pitanju. 

"Odmoriću malo, uzeću neke dane pauze. Zaista mi je potrebno da resetujem um kako bih bio spreman za Rolan Garos. Naravno, treniraću i to nije tajna. Moram da treniram da bih bio bolji. Nisam mogao da treniram tri, četiri dana u nizu. Sve sami mečevi. Biće mi od pomoći da provedem neke dane u svom domu i da treniram kako bih bio spreman na Rolan Garosu", objasnio je Alkaraz, postavljen za prvog nosioca jednog od četiri najjača turnira.