ATP

Alkaraz najavljuje dobru formu Nadala: Biće favorit za osvajanje Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 11:46
Alkaraz najavljuje dobru formu Nadala: Biće favorit za osvajanje Rolan Garosa Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da se njegov sunarodnik Rafal Nadal nalazi među favoritima za osvajanje Rolan Garosa, prenosi Rojters.

Alkaraz je istakao da se nada da će Nadal prevazići probleme sa povredama uoči početka drugog grend slem turnira u sezoni. Nadal je poslednji put igrao početkom godine na Australijan openu, a zbog povrede kuka propustio je masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Madridu, kao i turnir u Barseloni:

"Nadam se da će Nadal naredne nedelje igrati na mastersu u Rimu, a potom i na Rolan Garosu. On će biti favorit za pobedu u Parizu. Iako nije igrao još od Australije, tenisera, koji je osvojio turnir 14 puta će uvek biti teško pobediti na tom turniru", rekao je Alkaraz.

 

 

On je istakao da očekuje da se Nadal vrati u vrhunsku formu:

"Biće mu teško, tenis zahteva takmičarski ritam, ali Rafa je Rafa, čak i ako dođe bez mnogo mečeva, sigurno će pokazati spektakularan nivo", dodao je Španac.

Alkaraz, koji u petak puni 20 godina, izjavio je da su izveštaji o Nadalovom povratku ohrabrujući jer se nada da će nastaviti da uči od njega:

"Ovo govorim kao igrač i kao ljubitelj tenisa", zaključio je Alkaraz, koji trenutno igra na mastersu u Madridu.