Novak Djoković

Karlos i Novak su favoriti, Rune pretnja iz senke: Mats Vilander percipira konkurenciju u muškom singlu Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 15:51
Karlos i Novak su favoriti, Rune pretnja iz senke: Mats Vilander percipira konkurenciju u muškom singlu Rolan Garosa Guliver/Imago Sports

Za nekada uspešnog švedskog tenisera Matsa Vilandera nema dileme oko toga ko, na papiru, ima najveće šanse da na dolazećem Rolan Garosu nastavi tamo gde je prošle godine stao neprikosnoveni vladar Grend slema na šljaci Rafael Nadal. Popularni sportski analitičar izdvaja prvi reket sveta, Karlosa Alkaraza, kao i dvostrukog osvajača Otvorenog prvenstva Francuske, Novaka Đokovića, kom je ovaj turnir prilika da izme 23. Grend slem krunu i pobegne odsutnom Špancu na listi vlasnika najvećeg broja pobedničkih trofeja na turnirima najjače serije.

"Dva favorita za mene su Karlos i Novak. A onda otprilike petorica iza njih su Holger Rune, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i možda Kasper Rud i Andrej Rubljov malo još iza“, izjavio jeVilander za Eurosport, uz tvrdnju da je Novaku najžalije što je Nadal povređen, jer voli da osvaja titule u najžeščoj konkurenciji. 

Analitičar ove medijske kuće i česti krittičar Novakovog tenisa očekuje od Đokovića da "raste" iz meča u meč. 

"Kad turnir krene i Novak počne da pobeđuje, mislim da će se jasnije profilisati kao prvi favorit. Ali, pošto Rafa nije tu, mnogo toga je otvoreno. Svako može da pobedi svakog ako igraju najbolje dane svojih života. Holger Rune je verovatno tu najveća pretnja iz senke, jer je tako mlad i jasno je da ima veštinu i samopouzdanje i mi još uvek nismo videli njegov najbolji tenis, ali možda se desi ovde", tako stvari vidi Šveđanin.

Budući dani pokazaće koliko je bio u pravu i krivu, za početak svi smo radoznali kako trenutno izgleda igra Đokovića, tj. koliko je drugačija na ovosezonskim turnirima na šljaci, jer mu na njima ne ide baš ove godine. Duel sa Amerikancem  Aleksandrom Kovačevićem trebalo bi da ponudi odgovore na brojna pitanja.