ATP

Dva prolaska o istom trošku": Stefanos Cicipas izborio četvrtfinale Mastersa u Parizu i ućešće na Završnom Mastersu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2023 18:33
Dva prolaska o istom trošku": Stefanos Cicipas izborio četvrtfinale Mastersa u Parizu i ućešće na Završnom Mastersu Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Stefanos Cicipas uradio je sve što je hteo u trećem kolu Matersa u Parizu, pošto mu je trijumf u dva čina borbe sa Nemcem Aleksandrom Zverevim (7:6, 6:2) doneo četvrtfinale turnira u "gradu svetlosti" i obezvedio učešće na Zvršnom mastersu u Torinu (12-19. novembar). 

Iako je igrao s bolom u predelu skočnog zgloba, zbog čega je tražio i dobio medicinski predah, Grk je uspeo sa se izbori sa tim problemom, ali i dođe sebi nakon gubitka vođstva od 5:3 i dve proćerdane set lopte u tom delu susreta. Nemac ga je primorao na taj-brejk doigravanje, ali nije mu pošlo za rukom da napravi totalni preokret.

 

 

U drugom setu su stvari bile potpuno drugačije, pošto je Cicipas dominirao od početka do kraja, pa je sa par oduzetih gemova na servis rivala slavodobitno prošao kroz cilj. Iskoristivši treću set loptu, što je bio ponovljern scenario raspleta prve deonice.

Posle dugo čekane i najzad ostvarene pobede nad nekim od tenisera iz Top 10 na ATP listi, šestoplasiranog u svetskom singl poretku očekuje megdan sa Karenom Hačanovim iz Rusije, koji trenutno zauzima 14. poziciju u istom poretku. 

"Oduševljen sam što igram dobar tenis. Biću skroman u vezi sa ovom pobedom, zaista želim da nastavim da budem jak i da pokažem deo svog potencijala na terenu u Bersiju... Osećam veliko olakšanje jer sam konačno dobio mesto u Torinu. Radio sam izuzetno naporno cele godine...", izjavio je Cicipas posle meča. 

Osim njega za polufinale Pariza boriće se još Hubert Hurkač - Georgi Dimitrov i Aleks De Minor - Andrej Rubljov. Zadnjeg učesnika četvrtfinala odlućiće večerašnji duel Novaka Đokovića i Talona Grikspora.