ATP

Stefanos Cicipas konačno podigao prvi trofej u 2023. godini: Grk slavio u finalu Los Kabosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 08:47
Stefanos Cicipas konačno podigao prvi trofej u 2023. godini: Grk slavio u finalu Los Kabosa Guliver

Stefanos Cicipas mesecima je čekao na titulu u 2023. godini i konačno ju je dočekao, pošto je u finalu turnira u Los Kabosu bio bolji od Aleksa de Minora - 2:0 (6:3, 6:4). 

Grk i Australijanac su u oba seta duela u meksičkom gradu, vrednom 250 ATP poena, oduzimali jedan drugom gemove na rivalov servis, ali je 24-godišnjak iz Atine bio za nijansu uspešniji.

Taman dovoljno da posle godinu dana i pehara podignutog na Majorki najzad neki turnir napusti kao šampion. Stefanos je u međuvremenu stizao do finala Sinsinatija, Astane, Stokholma, Australijan opena i Barselone, ali tek danas mu se posrećilo. 

 

 

Inače, Grku je ovo bila 10. pobeda nad Minorom u isto toliko njihovih susreta, a pre poslednjeg duela koji je trajao skoro sat i po, eliminisao je Džona Iznera, Nikola Đarija, Bornu Ćorića. 

Uspeh u Los Kobosu doneće mu i proboj na ATP listi, pa će sutra osvanuti na četvrtom mestu u singl poretku tenisera. U susret Mastersu u Torontu i Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, ovog meseca. Cicipas ih dočekuje kao vlasnik 10 titula u profesionalnoj konkurenciji.