ATP

Imao sam manje od 12 sati da odmor: Siner objasnio razloge povlačenja sa Mastersa u Parizu, Rud prozvao ATP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2023 18:08
Imao sam manje od 12 sati da odmor: Siner objasnio razloge povlačenja sa Mastersa u Parizu, Rud prozvao ATP Guliver

Susret Janika Sinera i Aleksa de Minora trebalo je da bude poslastica današnjeg programa na Mastersu u Parizu, ali do duela dvojice visoko rangiranih tenisera nije došlo, jer je Italijan odlučio da se preda bez borbe.

Ne zbog toga što je povređen, već zato što nije stigao da se oslobodi akumuliranog umora posle meča drugog kola sa Makenzijem Mekdonaldom, završenog u tri ujutro. Prosto, odlučio je da sopstvenu dobit postavio iznad ambicija.

"Žao mi je što moram da objavim da se povlačim sa današnje utakmice u Bersiju. Meč sam završio kada je bilo skoro 3 ujutru i nisam legao u krevet još nekoliko sati kasnije. Imao sam manje od 12 sati da se odmorim i pripremim za sledeću utakmicu", poručio je Siner putem društvenih mreža.

Osvajač nedavnih turnira u Pekingu i Beču važio je za jednog od favorita za osvajanje titule i u "gradu svetlosti", međutim nije hteo sebe da tera preko granica fizičke i mentalne izdržljivosti, odnosno izlazi na crtu Australijancu. 

 

 

"Moram da uradim ono što je najbolje za moje zdravlje i telo. Predstojeće nedelje sa Završnim turnirom kod kuće i Dejvis kupom će biti veoma važne. Spremam se za te turnire. Vidimo se u Torinu."

To znači da će Siner poslednji put ove godine reket držati na Završnom mastersu u italijanskom gradu, od 12. do 19. novembra. Njegova odluka naišla je na široku podršku među kolegama, pa se tako oglasio i Kasper Rud

"Bravo ATP! Dobar način da pomognete jednom od najboljih igrača sveta da se oporavi od svog prethodnog meča. Imaće 14,5 sati za oporavak", napisao je Norvežanin.