ATP

Sineru kruna u Beču, Ože-Alijasimu u Bazelu: Podeljene dve titule vredne 500 ATP bodova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.10.2023 21:02
Sineru kruna u Beču, Ože-Alijasimu u Bazelu: Podeljene dve titule vredne 500 ATP bodova Guliver/AP Photo/Heinz-Peter Bader)

U Parizu sutra kreće turnir ATP serije 1.000, a Janik Siner i Feliks Ože-Alijasim u "grad svetlosti" stižu s titulama duplo manje bodovne težine, jer je prvi osvojio takmičenje u Beču a drugi dobio finale Bazela. 

Siner je nedavnu pobedu nad Danilom Medvedevim u zadnjem meču turnira u Pekingu oplemenio trijumfom protiv istog Rusa u prestonici Austrije - 2:1 (7:6, 4:6, 6:3), tako što se na kraju balade bolje snašao u izuzetnom zanimljivom duelu. Prvi set protekao je u ravnomernoj razmeni brejkova, pa je Italijan tek u taj-brejku iskoračio ka trofeju.

 

 

Drugi set prošao je u ritmu i stilu momka iz Moskve, kom je pošlo za rukom da povede sa velikih 5:2, a onda ostane miran i stabilan nakon što je njegov mlađi rival vratio jedan brejk i pokušao da se vrati u život. U trećem su stvari opet okrenute naglavačke, Siner je vodio sa 3:1 i 4:2, uspevši na kraju da ostane na bezbednoj distanci u odnosu na Medvedeva. 

 

 

U drugom kutku kontinenta, Ože-Alijasim je odbranio bazelski tron, savladavši uz mnogo muke, posle dva taj-brejka, Huberta Hurkača - 2:0 (7:6, 7:6). Poljak se svim silama trudio da zaustavi trijumfalni niz Kanađanina u švajcarskom gradu, ali je njegova misija ostala nezavršena, pa je rival uzeo prvu titulu ove sezone, tj. petu u profesionalnoj karijeri.