Vesti iz rukometa

Danska, Čile i Rumunija na putu ka drugoj rundi: Srpske rukometašice dobile rivalke u grupnoj fazi Svetskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 16:36
Danska, Čile i Rumunija na putu ka drugoj rundi: Srpske rukometašice dobile rivalke u grupnoj fazi Svetskog prvenstva Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbija dobila je danas rivale u prvoj fazi ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj (29. novembar - 17. decembar), od kojih su dva iz Evrope.

Voljom žreba održanog u Geteborgu, "orlice" su svrstane u grupu E, gde je svrstana i domaća selekcija - Danska, inače bronzana sa SP 2021. godine i aktuelni vicešampion Evrope, iz najužeg kruga favorita za zlato i na ovom takmičenju. 

Tu je i ambiciozna Rumunija, na papiru jačeg sastava od našeg, od kog se u poslednjih par godina oprostio veliki broj iskusnih igračica, kao i Čile, protiv kog će izabranice selektora Uroša Bregara tražiti svoju šansu za "izlazak" iz grupe čiji će mečevi biti igrani u Herningu.

Plasman u narednu fazu takmičenja izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, koje će potom formirati četiri grupe sa po šest reprezentacija. Plasman u četvrtfinale SP izboriće po dve selekcije iz svake grupe.

Na prethodnom planetarnom takmičenju, Srpkinje su prošle u drugi krug i završile turnir na 12. mestu, a pored Dankinja na pobedničkom postolju završile su još Norveška (zlato) i Francuska (srebro). 

 

SASTAVI SVIH GRUPA

Grupa A: Švedska, Hrvatska, Kina, Senegal, 
Grupa B: Crna Gora, Mađarska, Kamerun, Paragvaj,
Grupa C: Norveška, Južna Koreja, Grenland, Austrija,
Grupa D: Francuska, Slovenija, Angola, Island,
Grupa E: Danska, Rumunija, Srbija, Čile, 
Grupa F: Nemačka, Poljska, Japan, Iran,
Grupa G: Brazil, Španija, Ukrajina, Kazahstan,
Grupa H: Holandija, Češka, Argentina, Kongo.