Vesti iz rukometa

Protiv Čilea ćemo tražiti prolaz u drugi krug: Selektor srpskih rukometašica ima računicu za Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 19:48
Protiv Čilea ćemo tražiti prolaz u drugi krug: Selektor srpskih rukometašica ima računicu za Svetsko prvenstvo MN Press

Seniorska reprezentacija Srbije saznala je imena protivnika s kojima će se boriti za drugi krug Svetskog prvenstva za rukometašice, krajem ove godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, a selektor Uriš Bregar misli da je moguće proći u drugu rundu.

Iz svake od preliminarnih grupa dalje idu tri najbolje ekipe, a realno stanje stvari kaže da je šansa podmlađenih "orlica" za to duel sa Čileom, u grupi E, jer se radi o trećerazrednoj selekciji.  

"Moram da kažem da smo imali sreće kada smo izvukli Čile, a da smo izbegli timove poput Islanda i Austrije. Tom utakmicom ćemo tražiti prolaz u drugi krug", ne krije šef stručnog štaba našeg tima, koji je žrebanje u Geteborgu dočekao u trećem "šeširu", malo iznad pomenutih Južnoamerikanki. 

Oko favorita za prvo mesto neka ni trunke dileme, obzirom na to da Danska pripada samom vrhu evropskog i svetskog ženskog rukometa. O čemu svedoče i njene medalje sa pva dva poslednja turnira.  

 

 

"Dobili smo domaćina, iskreno ja to najviše volim jer će nas gledati veliki broj publike. Danska je igrala finale poslednjeg Evropskog prvenstva i apsolutni je favorit u grupi. Poslednjih nekoliko godina igra zaista vrhunski".

Čak se i Rumunija bolje kotira od našeg nacionalnog tima, čega je savršeno svestan i Slovenac na klupi Srbije. 

"Rumunija je na prethodnom EP igrala veoma dobro i bila nadomak ulaska u polufinale. Ona dosta ulaže i organizacijom juniorskog EP veruju selekciji koja već daje nekoliko seniorskih reprezentativki. Rumunija je kao i mi počela sa podmlađivanjem tima”.

Kako bilo, Srpkinje na planetarni šampionat idu sa željom da prođu u drugi krug, što im je pošlo za rukom i na poslednjem SP. S tim da su do tadašnjeg 12. mesta u ukupnom plasmanu stigle sa iskusnijom postavom od sadašnje. 

"Primarno je da sa novom reprezentacijom prođemo grupu i da odigramo minimum šest utakmica što će nam biti veliko iskustvo i u kvalifikacijama za odlazak na EP 2024. godine", istakao je selektor Bregar u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije.