Vesti iz rukometa

Barselona juri treću titulu u nizu, triling želi prekid serije: Vreme raspleta u rukometnoj LIgi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 09:18
Barselona juri treću titulu u nizu, triling želi prekid serije: Vreme raspleta u rukometnoj LIgi šampiona Guliver

Još malo je ostalo do promocije novog rukometnog prvaka Evrope u konkurenciji muških klubova, a TV Arena 2 Premium tu je da direktnim prenosima današnjih polufinala, Magdeburg - Barselona (15.15) i Pari Sen Žermen - Kjelce (18.00) ljubiteljima ovog sporta u Srbiji i regionu da uvid u borbe na finalnom turniru Lige šampiona u Klenu. 

Osvajač dve poslednje titule, Barselona, ponovo slovi za prvog kandidata za najvredniji EHF trofej, mada je jedini poraz u ovoj sezoni elitnog takmičenja pretrpela upravo od nemačkog viceprvaka. Njen trener Karlos Ortega, naravno, ne želi to da izusti, svestan da i najjači uvek prvo moraju da skoče da bi rekli hop. 

"Ne vidim zašto smo favoriti, igrali smo protiv Magdeburga koji nas je poslednja dva puta pobedio. Za nas je najveći izazov biti u Kelnu i silno smo uzbuđeni što smo u prilici da osovjumo novi pehar. Znamo koliko je to teško, jer su sva četiri tima sposobna za trofej. Magdeburg je ekipa koja temelji igru jedan na jedan, sa brzim igračima, teško je da se brane. Igraju jako dobro, bili su prvaci Bundeslige pretprošle sezone i borili su se ovog meseca do poslednjeg kola za titulu u Nemačkoj. To je tim koja igra jako dobro, koja dosta drži loptu u napadu, koja gubi vrlo malo lopti, koja kada dođe pasivna igra zna kako da završi napad. Biće teška utakmica", stava je Ortega.

A rukometni divovi Dika Mem, Luka Cindrić, Timoti N’Gusen, Ludovik Fabregas, Aleis Gomez Abeljo, Melvin Ričardson, Hampus Vane, Gonzalo Peres de Vargas... tu su da ga umire i još jednom odličnom partijom odu u finale sa francuskim izazivačem ili poljskim predstavnikom. 

Doskorašnji reprezentativac Srbije, Petar Nenadić, sa njegovim Pari Sen Žermenom daće sve od sebe da se na još jedan korak približi prvoj evropskoj kruni u istoriji "svetaca", dok će njen osvajač iz 2016. godine, Kjelce, probati da stigne do same završnice i u projektovanom finalu sa Barsom vrati joj milo za drago za prošlosezonski poraz u dramatičnom finalu.