Vesti iz rukometa

EHF Liga šampiona na Areni: Mikelu Hansenu stoji Barsa na putu do titula i snova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 10:11
Mikel Hansen Tanjug/AP Photo/Johan Nilsson/TT
Mikel Hansen

Mikel Hansen, jedan od najboljih rukometaša svih vremena pre nekoliko meseci objavio je kraj karijere, sa nadom da bi mogao da dosanja jedini san koji ima - EHF Ligu šampiona. I stigao je feneomenalni Danac do kraja, do velikog finala u Kelnu, a na putu do ostvarenja sna stoji mu sjajna Barselona (18.00, TV Arena 1 Premium).

Katalonci su pregazili Kil u polufinalu (30:18), Mem, Ričardson, Sikusa, Nguesan, Gomez, Frade, Arino, Karlsbogard igraju sjajno. Ali i pravi su streptomicin za Alborg jer su ih dobili 11 puta uzastopno u ovom takmičenju od 2014. godine! Biće ovo repriza finala iz 2021. godine, a tada su Katalonci pregazili Dance 36:23 u njihovom jedinom finalu u istoriji.

 

 

Do sada su 32 kluba osvajali EHF ligu šampiona, Barselona je sa 11 trofeja i 16 finala daleko najuspešnija. Ali, Alborg računa na Mikela Hansena i na tu njegovu iskonsku želju da karijeru zaokruži i jedinim trofejom koji nema u svojoj vitrini. Biće mnogo teško, biće Alborgu potrebno čudo, ali nisu im bile davane velike šanse protiv Vesprema u četvrtfinalu, pa ni protiv Magdeburga u polufinalu (28:26). A, oni su ipak došli na poslednji stepenik i žele da se popnu na krov Evrope.

 

 

Ljubitelji rukometa neka se uz TV Arena sport i naš Premium 1 kanal pripreme za spektakl. Od 17.00 časova na istom kanalu počinje i Studio Arene sa sjanim gostima i našim komentatorima.

EHF Liga šampiona

Za treće mesto

Magdeburg - Kil 15.00 (AP2)

Finale

Alborg - Barselona 18.00 (AP1)