Vesti iz rukometa

Sva lepota rukometa u Kelnu: Magdeburg "srušio" veliku Barsu posle sedmeraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 17:28
Sva lepota rukometa u Kelnu: Magdeburg "srušio" veliku Barsu posle sedmeraca Tanjug/Marius Becker/dpa via AP

Magdeburg je u finalu, boriće se za četvrtu titulu prvaka Evrope, a nju čeka od 2002. godine.

Preokreti, golovi i promašaji u poslednjim trenucima, golmanske odbrane, spektakularna brzina na obe strane, isključenja, pa i povrede igrača...

 

 

Sve lepo i ponešto ružno što rukomet može da pruži videli smo ovog popodneva u Lankses areni. Prepun hram rukometa u Kelnu i milioni gledalaca kraj malih ekrana mogli su da uživaju u predstavi koju su priredili Magdeburg i Barselona.

Na kraju, pobednik u prvi finalista odličen je posle sedmeraca, pošto je nakon 70 minuta bespoštedne borbe rezultat bio 38:38 (31:31, 16:18). U penal završnici više koncentracije imali su Nemci, jer su rukometaši Barse PROMAŠILI ČETIRI sedmerca.

U 57. minutu, teže se povredio Gisli Kristjanson, a na ulasku u poslednji minut, lopta se uz puno sreće odbila Arinju za 31:30. Pet sekundi pre kraja, Smits pogađa za egal, a Damgard na volšeban način pred šestercem brani loptu koja bi završila u praznoj mreži, pa se otišlo u produžetak (2×5 min).

Tu se nemačkom predstavniku ukazao Marko Bezjak, jedan od heroja utakmice. Slovenački veteran je sam doveo Magdeburg do plus dva, lomio protivničku odbranu kao da ima bar 15 godina manje, ali je Barselona još jednom pokazala šampionski gen, i uspela da se vrati preko Janca i Engesana. Nilsen je odbrani poslednji pokušaj Damgarda iz teške pozicije, pa je meč otišao u penal seriju.

A tamo – kulminacija drame. Posle golova Hronkea, Abelja i Smitsa, krenula je serija promašaja. Vane, Ričardson i Mem su promašili na identičan način – prejakim udarcem o podlogu, posle kojih je lopta sva tri puta završila preko prečke. De Vargas je odbranio Petersonu, Damgard pogodio prečku, ali je ogromni Majk Jensen zaustavio pokušaj Fabregasa, kada je postalo jasno da će Evropa dobiti novog šampiona!

Magdeburg će se za titulu boriti protiv boljeg iz drugog polufinala, u kojem se od 18.00 sastaju PSŽ-Kjelce.