Vesti iz rukometa

Barselona rutinski slavila protiv Kila: Katalonci sa Olborgom igraju za 12. titulu šampiona Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 20:10
Rukometaši Barselona će igrati za 12. titulu šampiona Evrope Tanjug/Marius Becker/dpa via AP
Rukometaši Barselona će igrati za 12. titulu šampiona Evrope

Rukometaši Barselone su savladali Kil 30:18 (15:9) u polufinalu EHF Lige šampiona i tako zakazali meč za titulu gde će igrati sa danskim Olborgom.

Španski klub je do trijumfa vodio Melvin Ričardson sa pet pogodaka, dok su ga sa po četiri gola pratili Aitor Arinjo, Blaž Janc i Petar Cikuša. Sa druge strane je najbolji bio Domagoj Duvnjak sa četiri gola, a po tri su dodali Niklas Ekberg i Harald Reinkind.

Katalonci su odlično otvorili meč i već posle četiri i po minuta igre vodili 4:1. Stigao je odgovor nemačke ekipe u vidu serije 4:0, te je Kil tako preuzeo vođstvo. Ipak, nakon toga se za sve u prvom poluvremenu pitala Barselona. Španska ekipa je serijom 8:2 stigla do šest golova prednosti, a to je ujedno bila i razlika nakon 30 minuta igre (15:9).

Na početku drugog dela igre su Španci otišli i na +8, ali je je Kil vezanim golovima uspeo da smanji na četiri gola zaostatka (18:14). Međutim, Barselona je imala sprelan odgovor i serijom pogodaka otišla na dvocifrenu razliku (24:14). Već tada je praktično bilo rešeno pitanje pobednika, a Katalonci su do kraja samo uvećali prednost i ubedljivim trijumfom obezbedili plasman u finale.