Vesti iz rukometa

Rukometašima Vojvodine nema ravnih: Treći trofej za kraj istorijske sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2023 20:53
Rukometašima Vojvodine nema ravnih: Treći trofej za kraj istorijske sezone MN Press

Rukometaši Vojvodine izgubili su večerašnji revanš finala Kupa Srbije, ali domaćinska pobeda Dinama iz Pančeva -31: 30, nije mogla da spreči Novosađane da uzmu triplu krunu na kraju istorijske sezone 2022/2023, jer su u prvom meču slavili mnogo ubedljivije od protivnika (28:22). 

"Lale" su tako osmim pobedničkim peharom u najmasovnijem domaćem takmičenju završili neverovatan niz uspeha, pošto su pre toga vezali 11. titulu prvaka države i ispijali šampionski šampanjac u Kupu EHF-a. Mada lišena pomoći vrsnog golgetera Belorusa Borisa Puhovskog i još nekolicine bitnih igrača, možda je ekipa sa "Slane bare" mogla da izbegne poraz za kraj, ali to je nebitno kada se uzme sve što se moglo uzeti. 

"Prezadovoljan sam zaista, ali nije bilo lako. Imali smo u početku i finansijskih problema, počeli sa jednim sastavom, u međuvremenu promenili 10 igrača. U tom momentu sam i odlučio da teška srca napustim reprezentaciju da bih mogao da se posvetim samo klubu i da probamo da napravimo ovo što smo napravili. Presrećan sam i hvala mojim momcima koji su me trpeli sve vreme da bismo na kraju zasluženo slavili na svim frontovima", rekao je trener Boris Rojević, kome je ovo 14. trofej sa Vojvodinom za pola decenije rada u Novom Sadu.