Vesti iz rukometa

Trener rukometaša Vojvodine Rojević se izvinjava, Dario Krželj je razočaran zbog incidenata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 09:00
Trener rukometaša Vojvodine Rojević se izvinjava, Dario Krželj je razočaran zbog incidenata Arkus liga

Rukometši Vojvodine su posle produžetka pobedila Partizan 32:28, poveli su u finalnoj seriji Arkus Superlige 1:0, ali sve je to palo u drugi plan zbog nezapamćene tuče na terenu, desetominutnog prekida, brojnih isključenja, plavih kartona.

Posle faula Vuka Lazovića nad Mohamedom Azizom Aidijem, došlo je do čarke i nemilih scena koji su bacili ljagu na meč za infarkt. Plavi karton su dobili Boris Rojević i pomoćnik Darija Krželja, Petar Žujović. Obojica će morati meč na Banjici u sredu (18.00) da gledaju s tribina.

"Želeo bih da se izvinim. Za sedam godina nisam dobio plavi karton. Ni sad nisam ništa uradio. Krenuo sam prema svojoj klupi, Žujović me je odgurnuo. Pričali smo posle utakmice o tome, pružili ruku. Gurnuo me je u leđa, okrenuo sam se ka njemu, možda sam ga za majicu počupao, zna i on, razgovarali smo. Kriv sam, žao mi je. Nisam video šta se događalo u onoj gužvi, otišao sam da razdvojim... Emocije su radile", istakao je Rojević na konferenciji za medije.

Strateg Novosađana žali što ranije nisu obezbedili pobedu.

"Utakmicu je trebalo da dobijemo mnogo ranije, bili smo mnogo bolji, vodili sedam razlike i za neku dalju analizu moram da pogledam meč. Ušli smo u nervozu. Ne znam s kim ćemo igrati u Beogradu. Nemam zamerku na Partizanom. Ovo što se desilo Radivojević – Ocvirk, događa se... Dogodilo se su se i na Real – Partizan i mnogo gore stvari, pa niko nije dizao na taj nivo", istakao je Rojević.

Trener Partizana Dario Krželj je bio ponosan na tim, a razočaran dešavanjima.

"Čestitam mojim igračima za drugo poluvreme. Produžetak nisu znali da odigraju, mladi su, neiskusni. Rekao sam im da rade isto što i tih drugih 30 minut, ali nisu ispoštovale ’lude glave’. U nastavku nas je pobedio Puhovski, koji je najbolji igrač Vojvodine. Zahvalio bih se navijačima koji su došli u Novi Sad. Zbog ovakvih utakmica nam deca neće trenirati rukomet", sa žaljenjem je konstantovao iskusni stručnjak.