Vesti iz rukometa

Sad ovako i protiv Slovaka: Đerona nahvalio odnos prema igri srpskih rukometaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 10:02
Sad ovako i protiv Slovaka: Đerona nahvalio odnos prema igri srpskih rukometaša Guliver/Imago Sports

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu golom razlike 30:29 na gostovanju Finskoj u pretposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i sada im prestoji samo meč protiv slovačke u nedelju (18, TV Arena sport 6).

"Orlovi" su već obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, zbog čega im ishod meča u Finskoj nije bio toliko važan, a selektor Toni Đerona posebno naglašava da je upravo zbog toga ponosan na pristup obavezama kod svojih igrača.

"Druga utakmica za redom koja nije jedna od naših najboljih. Utakmica nije počela loše, ali ako uzmemo u obzir da smo u prvom poluvremenu imali samo jednu odbranu, jasno je zašto je sve krenulo nizbrdo. Sa druge strane njihovi golmani su bili sjajni. Izgubili smo koncentraciju, izgubili smo način igre koji nas je krasio. Ipak, jako je važno preokrenuti utakmicu u kojoj ti ne ide dobro kao što je to bio slučaj protiv Finske. Vratili smo se iz minusa što možemo da zahvalimo i našim golmanima koji su pred kraj bilo na visini zadatka", rekao je katalonski stručnjak.

Junak završnice, Vukašin Vorkapić, pohvalio je protivnika ali smatra da je karakter srpskog tima na kraju presudio.

"Teška utakmica za nas, teža nego što smo očekivali. Dobro smo otvorili meč, u nekom trenutku vodiči i četiri razlike, ali je potom ušao nemir u naše redove i sve se preokrenulo. Golman im se razbranio, levi bek nije znao za promašaj. U drugom poluvremenu mučili smo se na početku, ali smo pokazali kakva smo ekipa na kraju", poručio je krilni igrač srpskog tima.