Vesti iz rukometa

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Rukometaši Srbije u Novom Sadu dočekuju Norvešku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2023 08:44
Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Rukometaši Srbije u Novom Sadu dočekuju Norvešku MN Press

Odbrana domaćeg teranu Novom Sadu i osvajanje nova tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo jedini su cilj najboljih rukometaša Srbije uoči večerašnjeg susreta protiv Norveške (18, TV Arena 3 Premium).

Oba tima u dosadašnja dva odigrana kola imaju maksimalan učinak, a u taboru "orlova" su uvereni da će nakon večerašnjeg okršaja oni biti ta ekipa koja će imati tri trijumfa.

Selektor Srbije Toni Đerona na meču protiv Skandinavaca neće moći da računa na Petra Đorđića i golmana Vladimira Cuparu, ali španski stručnjak ne želi da na to gleda kao bilo kakvu vrstu alibija.

"Njih dvojica su važni igrači za nas, ali moramo da pokažemo i dokažemo da bez obzira na takve izazove možemo da se suprotstavimo svima i da pružimo maksimum. Igramo protiv jedne od najboljih selekcija na svetu, što smo imali prilike da vidimo i na prethodnom Svetskom prvenstvu kad smo potraženi od njih tri gola razlike. Ipak, na tom susretu smo pokazali da možemo da igramo protiv njih, vodili smo dobrih 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške", rekao je pred večerašnji susret Španac i dodao:

"Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren".

Ulazak u dvoranu "Spens" je besplatan uz obavezno posedovanje ulaznice, pa se očekuje da će "orlovi" u Novom Sadu imati sjajnu podršku sa tribina koja će ih voditi do nove pobede.

Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, a kao i četiri najuspešnije ekipe sa treće pozicije.

Kvalifikacije za EP - grupa 2

1. kolo

Srbija – Finska 34:24
Norveška – Slovačka 38:26

2. kolo

Slovačka – Srbija 21:27
Finska – Norveška 22:35 

3. kolo

Srbija – Norveška 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Finska – Slovačka 18.00

4. kolo (13. mart)

Norveška – Srbija 16.45
Slovačka – Finska 16.00

5. kolo

Finska – Srbija 18.00
Slovačka – Norveška 18.00

6. kolo

Srbija  Slovačka 18.00
Norveška – Finaksa 18.00