Vesti iz rukometa

Đerona saopštio spisak za Finsku i Slovačku: "Orlovi" u najjačem sastavu napadaju EP

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.04.2023 11:12
Đerona saopštio spisak za Finsku i Slovačku: "Orlovi" u najjačem sastavu napadaju EP MN Press

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona objavio je spisak igrača na koje računa u poslednje dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Finske 27. aprila i Slovačke tri dana kasnije. Posebno raduje povratak oporavljenog golmana, Vladimira Cupare, koji kao osvajač mađarskog Kupa zajedno sa Draganom Pešmalbekom dolazi na ovo okupljanje, dok desni bek Jovica Nikolić nastavlja da kuburi sa povredama i neće biti na raspolaganju Đeroni.

Pred najboljim srpskim rukometašima u aprilskoj EHF nedelji državnih timova su poslednja dva izazova na putu do Evropskog prvenstva. koje će u januaru 2024. godine biti igrano u Nemačkoj.

Trenutno sa druge pozicije na tabeli uz isti broj bodova kao prvoplasirana Norveška, ali uz slabiju gol razliku, izabranike Tonija Đerone na papiru očekuje lakši zadatak - gostovanje u Finskoj i gotovo izvesno overa plasmana protiv Slovačke pred domaćom publikom.

Uz planiranih 18 igrača koji su na spisku Đerone, sa ekipom će sve vreme trenirati golman Milan Bomaštar i desno krilo Uroš Kojadinović.

Utakmica protiv Finske na programu je 27. aprila u Vantu, nedaleko od Helsinkija, sa početkom u 19 časova po lokalnom vremenu.

Poslednja utakmica u kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo igra se tri dana kasnije u 18 časova, pred novosadskom publikom u Spensu, kad u Srbiju dolazi Slovačka.

Na spisku selektora Đerone se nalaze:

Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev.

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić.

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan.

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić.          

Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Nikola Zečević, Miloš Orbović i Predrag Vejin.