Vesti iz rukometa

Za sve sam ja kriv: Selektor Crne Gore podneo ostavku posle poraza od Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 17:37
Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Vladimir Šola Guliver/Lobecax xIngridxAnderson-Jensen
Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Vladimir Šola

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Vladimir Šola podneo je ostavku posle poraza njegovog tima u dvomeču protiv Italije. "Azuri" su eliminisali Crnogorce u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo i time obezbedili istorijski plasman. A, nakon dva poraza od daleko slabijeg rivala, sada već bivši selektor Crne Gore, odlučio je da podnese neopozivu ostavku.

"Za sve što je bilo loše kriv sam ja. Podnosim odmah ostavku, žao mi je što sam razočarao rukometni svet u Crnoj Gori. Hvala igračima na saradnji, svakom želim sve najbolje i nikad nijednu ružnu reč neću reći ni o kome sa kim sam radio u Crnoj Gori", rekao je Šola i dodao:

"Ako bude suprotno verovatno imaju razloga zašto bi to napravili. Ne želim da govorim na način da je neko namerno nešti uradio ili nije hteo. Bili smo nadigrani, mismo imali energiju i samopouzdanje koje je potrebno", rekao je hrvatski stručnjak.

Podsetimo, Vladimir Šola imenovan je za trenera Crne Gore prošlog februara, nakon što je selektorsko mesto ostalo upražnjeno posle odlaska Zorana Roganovića, koji se povukao nakon SP u Švedskoj i Poljskoj.

Vladimir Šola bivši je rukometaški golman i za reprezentaciju Hrvatske upisao je 132 nastupa u periodu od 1991. do 2005. godine.