Vesti iz rukometa

Vladimir Šola novi selektor rukometaša Crne Gore: Debitovaće na meču kvalifikacija za EP protiv Slovenije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 14:49
Vladimir Šola novi selektor rukometaša Crne Gore: Debitovaće na meču kvalifikacija za EP protiv Slovenije MN Press

Hrvatski stručnjak Vladimir Šola imenovan je za novog selektora reprezentacije Crne Gore, saopštio je Rukometni savez te zemlje.

Jedan od najboljih golmana sveta svoje generacije naslediće na toj funkciji Zorana Roganovića koji se povukao nakon lošeg rezultata na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, gde nije izboren plasman u narednu rundu.

 

 

Predsednik RS Crne Gore, Saveza Petar Kapisoda je obavio razgovore sa više potencijalnih kandidata, a uzimajući u obzir njihove reference i podudarnost sa planovima Saveza u narednom periodu, predložio je i dobio podršku Upravnog odbora da poverenje bude ukazano upravo Šoli.

"Zahvalnost predsedniku Saveza Petru Kapisodi i Upravnom odboru na imenovanju koje doživljavam kao veliku čast. Crna Gora je zemlja koja je dala puno kvalitetnih rukometaša i koja trenutno igra lep rukomet, a uz to ima sjajnu perspektivu. Zaista je zadovoljstvo raditi u takvim uslovima. Tačno za mesec očekuje nas prvi od dva kvalifikaciona meča protiv Slovenije i biće teško stvoriti nešto novo za tako kratko vreme. Stoga se moram osloniti na ono što je radio dosadašnji selektor Zoran Roganović, a prethodnih godina je radio zaista sjajan posao. To kažem ne iz kurtoazije, već zaista tako mislim i potrebno je da nastavim tamo gde je on stao", poručio je u izjavi sa sajt Rukometnog saveza Crne Gore hrvatski stručnjak.

Šola će na klupi ove selekcije debitovati 9. marta protiv Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Nemačkoj, a četiri dana kasnije na programu je i meč u Kopru.