Vesti iz rukometa

Ova generacija rukometašica Srbije je na dobrom putu: Milena Delić zadovoljna rezultatima ekipe Uroša Bregara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 09:22
Milena Delić i Jovana Risović MN Press
Milena Delić i Jovana Risović

Predsednica Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić, čestitala je najboljim srpskim rukometašicama plasman na Evropsko prvenstvo i istakla da je to plod postavljene strategije.

Ovaj uspeh je, prema njenim rečima, utoliko veći ukoliko se zna da je ostvaren sa podmlađenim sastavom i kroz kvalifikacije u kojima je selektor Uroš Bregar imao mnogo problema oko sastavljanja tima.

"Od početka rada sa ženskom seniorskom reprezentacijom Srbije, selektor Bregar se suočio sa otkazima i opraštanjem desetak značajnih, iskusnih igračica. Bili smo primorani da započnemo proces podmlađivanja i to primenili na prethodnim Mediteranskim igrama  koje su bile od izuzetnog značaja za mnogobrojne igračice. Proces je nastavljen kroz prošlogodišnje Svetsko prvenstvo, a kroz upravo završene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo se formirala selekcija devojaka koje će u ovom olimpijskom ciklusu iz takmičenja u takmičenje sticati iskustvo rasti i napredovati", kaže Milena Delić u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije.

MN Press

Rukometašice Srbije slave prolaz na EP

 

Kalendar takmičenja je takav da ne ostavlja mnogo prostora selekorima da budu sa ekipama tokom takmičarske godine, zbog čega je, naglašava Milena Delić, veoma važno da javost ima strpljenje.

"To je bilo primetno već na dvomeču sa Crnom Gorom, Bugarskom i odlučujućom utakmicom sa Turskom. Nažalost, zbog kalendara takmičenja, seniorskim reprezentacijama je na godišnjem nivou omogućeno 50-ak dana zajedničkog rada, a u te dane su uključena i putovanja i sama takmičenja, tako da je broj treninga sveden na minimum u odnosu na ono što je potrebno da bi se reprezentacija mnogo brže i kvalitetnije razvijala i dolazila do većih uspeha. Ovako nam preostaje da budemo strpljivi, da verujemo u devojke i stručni štab, jer su na dobrom putu ka Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu”, ističe predsednica RSS.

Podsećanja radi, žreb za Evropsko prvenstvo zakazan je za 18. april kada će Srbija saznati svoje rivale za predstojeći šampionat.