Vesti iz rukometa

Rukometaši Srbije dobili rivale u kvalifikacijama za EP: "Orlovi" ponovo igraju protiv Španije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 18:58
Rukometaši Srbije Tanjug/AP Photo/Sven Hoppe/dpa
Rukometaši Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije je dobila rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2026. godine odigrati u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

"Orlovi" će se naći u grupi četiri, a protivnici će im biti Letonija, Italija i Španija. Srbija će upravo sa Špancima odmeriti snage i u baražu za Svetsko prvenstvo u maju ove godine.

Selektor Orlova, Boris Rojević je posle žreba izjavio da su se neke želje ispunile, dok druge nisu, ali je cilj svakako neko od prva dva mesta i direktan plasman.

"Kvalitet reprezentacije Španije je opšte poznat i oni su ujedno i najkvalitetnija ekipa iz prvog šešira, koju smo želeli da izbegnemo, ali smo svakako spremni da se borimo svim snagama sa njima, kao i sada u maju. Italija je reprezentacija koja je u usponu i sigurno u trećem šeširu, posle Švajcarske, tim sa najvećim kvalitetom. Prošle godine ih je Slovenija dobila jedva sa jednim golom razlike u baražu u Italiji i sigurno ih ne treba podceniti. Poslednji, ali ne manje važan, rival nam je Letonija koja je jedna od najlošijih ekipa u kvalifikacijama i svakako autsajder u grupi. Svakako, iako je moglo i bolje, zadovoljan sam što se nismo našli u grupi sedam. Cilj nam je da u našoj grupi zauzmemo jedno od prva dva mesta i plasniramo se direktno na Evropsko prvenstvo", izjavio je Rojević.