Vesti iz rukometa

Marko Vujin, sportski direktor muške rukometne reprezentacije: Cilj je da izgradimo pobednički mentalitet

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 15:44
Marko Vujin, sportski direktor rukometne A selekcije MN Press
Marko Vujin, sportski direktor rukometne A selekcije

Sportski direktor muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije Marko Vujin izjavio je danas da je cilj nacionalnog tima da u budućnostI izgradi pobednički mentalitet. Sudeći po prve dve utakmice sa Poljskom pod vođstvom novog selektora Borisa Rojevića, pred rukometašima Srbije je lepa budućnost. 

Podestimo, rukometaši Srbije su tokom prošle nedelje u Gdanjsku i savladali Poljake prvo sa  26:25, a potom i 36:28. 

"Jedna jako uspešna nedelja je iza nas. Mislim da smo odradili veliki korak napred. Krenuli smo od nule kada smo se okupili, ali smo ostvarili sve što smo zacrtali. Proizvod toga su pobede koje nam mnogo znače. Pobediti Poljsku dva puta, na njihovom terenu, nije mala stvar, bez obzira što se radi o prijateljskim utakmicama", rekao je Vujin.

Nedavno je Marko Vujin imenovan za sportskog direktora A selekcije Srbije, a već uveliko pravi planove za budućnost muškog srpskog rukometa.  

"To je pravi put kojim treba da idemo i da u svaku utakmicu ulazimo sa 100 odsto fokusa ne bi li izgradili pobednički mentalitet za izazove, koji su pred nama. Osećam se dobro u ovoj ulozi, kao i da su velike stvari pred nama, ali za to je potreban svakodnevni rad, ne samo kada smo zajedno", zaključio je Vujin.