Vesti iz rukometa

Boris Rojević i Marko Vujin pred promocijom u reprezentaciji Srbije: Tandem Vojvodine u četvrtak dobija zeleno svetlo RSS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 16:47
Boris Rojević, trener rukometaša Srbije MN Press
Boris Rojević, trener rukometaša Srbije

Posle razlaza sa Špancem Tonijem Đeronom, nakon rezultatskog podbačaja na nedavnom Evropskom prvenstvu, najbolje rukometaše Srbije ponovo će voditi srpski stručnjak, jer Borisa Rojevića još samo sednica Upravnog odbora nacionalnog Saveza, ovog četvrtka, deli od izvesne promocije u novog stratega "orolova". 

U tandemu sa trenerom Vojvodine dolazi i njegov nadreženi iz novosadskog kluba, Marko Vujin, jer su predsednica RSS, Milena Delić i najodgovorniji u ovom nekada trofejnom sportu procenili da je potpredsednik višestrukog uzastopnog šampiona naše zemlje pravo rešenje za poziciju sportskog direktora nacionalnog tima. 

Obojica imaju saglasnost uprave učesnika Lige Evrope za paralelni rad, dok se u RSS nadaju da će dvojac na novom zadatku biti jednako uspešan kao u klubu, koji je tokom Rojevićeve šestogodišnje ere osvojio 17 trofeja, između ostalog i EHF kup prošle sezone. Odnosno, vratio više seniorskih reprezentativaca u domaći rukomet. 

Rojević je dve godine pomagao Đeroni u selektorskom poslu, dok je sam svojevremno bio na čelu juniorske reprezentacije. Vujin direktorska zaduženja preuzima od Aleksdandra Brkovića, u međuvremenu izabranog za novog generalnog sekretara RSS. Takmičarski debi imaće u dvomeču baraža za Svetsko prvenstvo sa moćnom Španijom, za nešto više od dva meseca. 

Uglavnom, Rojević i nekada vrhunski rukometaš srpske reprezentacije i velikih evropskih klubova imaju pred sobom težak posao vraćanja "orlova" na stare staze uspeha.