Vesti iz rukometa

Boris Rojević, selektor rukometaša Srbije posle poraza od Španije: Borićemo se svim silama da pobedimo u revanšu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 08:33
Boris Rojević, selektor Srbije MN Press
Boris Rojević, selektor Srbije

Uprkos porazu od Španije 32:28 (15:14) u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo koje se 2025. godine igra u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, selektor reprezentacije Srbije, Boris Rojević, bio je veoma zadovoljan prikazanom igrom i stavom svog tima. 

"Orlovi" su pružili odličnu partiju u prvom poluvremenu meča u "Lalin Areni", ali nisu imali dovoljno koncentracije u ključnim momentima drugog dela igre, da odole jednoj od najboljih svetskih reprezentacija. Revanš meč zakazan je za 12. maj u 17 časova u hali "Spens" u Novom Sadu.

Jako sam zadovoljan pristupom momaka. Došli smo sa podmlađenim sastavom, bez šest-sedam važnih igrača i pružiti ovakav otpor Španiji zaista me čini ponosnim. Da smo bili malo strpljiviji kod nekih otvorenih šansi, bio bi još bolji rezultat, ali ovaj meč pokazuje da smo na pravom putu! Imamo još 60 minuta u Novom Sadu i borićemo se svim silama da pobedimo i izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, sve je moguće. Pozivam sve navijače da dođu u nedelju da daju vetar u leđima ovim momcima koji zaista zaslužuju podršku i pokazali su da mogu da se nose sa jednom rukometnom silom kakva je Španija”, rekao je Rojević.

Odličnu je partiju protiv Španije, pružio je i Lazar Kukić koji je posle meča istakao da svi veruju do samog kraja u prolaz na šampionat sveta.

Aktivan je rezultat. Mislim da smo izvanredno odigrali prvo poluvreme, bilo je dosta dobrih elemenata u igri, kao i zajednička i timska igra. Nalazili smod osta dobrih rešenja u napadu, ali smo u drugom poluvremenu posustali najpre u ofanzivi u poslednjih 15-20 minuta meča. Borba nije izostala, ne odustajemo, čeka nas drugo poluvreme u Novom Sadu i nadamo se da možemo da pobedimo i preokrenemo rezultat u našu korist”, jasan je bio srpski srednji bek koji brani boje Dinama iz Bukurešta.