Vesti iz rukometa

Danska i Švedska u polufinalu EP: Norvežani ostali bez teoretskih šansi za plasman

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 22:20
Danska i Švedska u polufinalu EP: Norvežani ostali bez teoretskih šansi za plasman Tanjug/Christian Charisius/dpa via AP

Rukometna reprezentacija Danske savladala je selekciju Norveške rezultatom 29:23 u trećem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Danci su u prvom poluvremenu došli do ozbiljne prednosti. Ista je u nekoliko navrata iznosila osam golova razlike, a na poluvremenu je bilo 18:11 za Dansku. 

Održavali su Danci prednost i u drugom delu, pa su i stigli do sigurnog trijumfa, iako je Norveška podigla nivo svoje igre, posebno u odbrani.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Lindberg, Gidsel i Pitlik sa po pet golova. Na drugoj strani, prvi strelac je bio Blonz, koji je postigao pet pogodaka.

Danska je tako nastavila odlične igre na Evropskom prvenstvu. Ova selekcija nije zabeležila niti jedan poraz u dosadašnjem toku prvenstva. 

Večerašnji rezultat znači da je Norveška ostala bez šansi za plasman u polufinale. Za razliku od njih, dalje idu Danci, koji su pobednici grupe 2. No, ovim vestima obradovali su se i švedski rukometaši, koji su, takođe, osigurali plasman u polufinale.