Vesti iz rukometa

Slovenija nadigrala Holandiju: Obezbeđene olimpijske kvalifikacije, plasman u polufinale ostao u domenu teorije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 17:20
Rukometaši Slovenije i Holandije Tanjug/Christian Charisius/dpa via AP
Rukometaši Slovenije i Holandije

Muška rukometna reprezentacija Slovenije dobila je večerašnji duel sa Holandijom - 37:34 (19:13), ali i dalje ima minimalni, gotovo nerealnu šansu da završi kao drugoplasirana u Grupi 2 glavne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Porazi od Švedske i Portugala udaljili su je od tog cilja, toliko da joj čak ni eventualan trijumf protiv Danske u zadnjem kolu ne bi garantovao proboj u Top 4 i borbu za medalje, pa joj verovatno ostaje bitka za poziciju broj tri, odnosno meč za petu poziciju u konačnom plasmanu. 

Obzirom na to da su joj potrebni i odgovarajući ishodi večerašnjih duela konkurenata. Međutim, selektor Uroš Zorman i ekipa imaju razloga za zadovoljstvo, pošto su "sečom lala" izborili olimpijske kvalifikacije, odnosno produžili nadu da mogu do takmičenja svih takmičenja, ovog leta u Parizu. 

Najefikasniji u sastavu Slovenije bili su Gasper Marguc, Kristijan Horzen i Nejc Cehte sa po šest golova, Aleks Vlah pet, Miha Zarabec sa četiri pogotka. Kod Holandije, Nils Vesteirnen je postigao 14, Luk Steins šest golova.

EP u rukometu (glavna faza), treće kolo

Grupa 2

Slovenija - Holandija 37:34 (19:13)

Švedska - Portugalija 18.00 (TV Arena sport 1)

Norveška - Danska 20.30 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore