Vesti iz rukometa

EP u rukometu na Areni: Skandinsvki derbi za plasman u polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 09:48
Mikel Hansen, prva zvezda Danske MN Press
Mikel Hansen, prva zvezda Danske

Evropsko prvenstvo u rukometu ulazi polako u završnu fazu, a večeras bismo mogli da saznamo i prvog polufinalistu, jer se u derbiju drugog kola Grupe 2 glavne faze sastaju Danska i Švedska (20.30, TV Arena 3 Premium). Ove selekcije imajku po četiri boda, a pobednik bi sebi obezbedio borbu za medalje.

Do sada su obe selekcije opravdale uloge favorita na EP u Nemačkoj. Ubeležili su po pet ubedljivih pobeda ali je došlo vreme da se Landin, Mikel Hansen, Lauge, Pitlik, Damgard sudare sa Pelasom, Karlsonom, Johansonom... Dve selekcije su igrali prošle godine na EURO kupu, Danci su bili bolji na svom parketu 37:31, a Šveđani pred svojim navijačima 34:32. Bez obzira na ishod, trebalo bi očekivati da se obe selekcije nađu u polufinalu, jer su daleko kvalitetnije od rivala.

U istoj grupi Norvežani i Holanđani (18.00, TV Arena 1 Premium) igraju za prve bodove, dok Slovenci i Portugalci (15.30, TV Arena 1 Premium), koji imaju po dva boda, imaju imperativ pobede kako bi zadržali šanse da se bore za polufinale. Slovenci su dobili poslednja tri meča protiv Portugalaca, poslednji na EP 2020. godine 29:24.

Ep u rukometu (glavna faza), 2. kolo

Grupa 2

Slovenija - Portugalija 15.30 (TV Arena 1 Premium)

Norveška - Holandija 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Danska - Švedska 20.30 (TV Arena 3 Premium)

Standings provided by Sofascore