Vesti iz rukometa

Januar je, vreme je za najbolji rukomet: Raspored prenosa 1. kola EP na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 14:08
Rukometaši Srbije MN Press
Rukometaši Srbije

TV Arena sport će od 10. do 28. januara prenositi sve utakmice EHF Evropskog prvenstva za rukometaše, koje se održava u šest nemačkih gradova. Pored prestonice kontinentalnog rukometa – Kelna, domaćini su još Dizeldorf i čuvena Merkur Špil Arena, dom fudbalera Fortune sa kapacitetom od 54.600 mesta, Berlin, Hamburg, Manhajm i Minhen.

Na turniru učestvuju 24 selekcije, a među njima je i najbolji sastav Srbije, predvođen selektorom Tonijem Đeronom.

"Orlovi" će utakmice prve faze EURA igrati u Minhenu, a s obzirom na to da u ovom delu Nemačke, tačnije u Bavarskoj živi veliki broj naših ljudi na privremenom radu, očekuje se i nešto veća podrška na tribinama.

Srbija će se takmičiti u Grupi C, gde su još Island, Mađarska i Crna Gora.

Raspored utakmica Srbije:

12. januar (18.00): Island – Srbija
14. januar (20.30): Srbija – Mađarska
16. januar (18.00): Srbija – Crna Gora

Važno je napomenuti da je Evropsko prvenstvo ujedno i poslednja šansa našem nacionalnom timu da ostane u igri za plasman na Olimpijske igre ili, ukoliko se dogodi veće iznenađenje, da možda već u Nemačkoj obezbedi direktan plasman u Pariz. Bilo kako bilo, za "orlove" na prvenstvu neće biti manje važne utakmice, jer će po dva najbolja tima iz svake od šest grupa nastaviti takmičenje u drugoj fazi, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani završiti učešće na turniru.

Ukoliko Srbija bude među dve najbolje u Grupi C, preseliće se u Keln, gde će u čuvenoj Lankses areni igrati protiv najboljih timova iz Grupa A i B u borbi za polufinale. U Grupi A nalaze se: Francuska, Nemačka, Severna Makedonija i Švajcarska, dok su u Grupi B: Španija, Austrija, Hrvatska i Rumunija.

Dakle "orlovi" u slučaju eventualnog plasmana u drugi krug, "orlovi" neće igrati protiv tradicionalno neugodnih skandinavskih predstavnika Danske, Norveške i Švedske, ali će verovatno morati protiv domaćina turnira, moćne Francuske, izuzetne Španiju i "večitog" rivala, ekipe koja uvek ima velike planove i ciljeve – Hrvatske. Naravno, iznenađenja su moguća, pa se možda dogodi da neko od favorita i ne prođe u drugi krug. U polufinale će samo dve najbolje plasirane ekipe, dok će tim koji bude treći igrati za peto mesto.

U grupi D su: Norveška, Poljska, Slovenija i Farska Ostrva; u Grupi E: Švedska, Holandija, Bosna i Hercegovina i Grupizija; u Grupi F: Danska, Portugal, Češka i Grčka.

Prenosi na TV Arena sport:

Sreda, 10. januar, Grupa A:

18.00 Francuska – Severna Makedonija (TV Arena 1 Premium)
20.45 Nemačka – Švajcarska (TV Arena 1 Premium)

Ćetvrtak, 11. januar, Grupa D

18.00 Slovenija – Farska Ostrva (TV Arena 3 Premium)
20.30 Norveška – Poljska (TV Arena sport 2)

Grupa E

18.00 Holandija – Gruzija (TV Arena sport 1)
20.30 Švedska – Bih (TV Arena sport 1)

Petak, 12. januar, Grupa B

18.00 Austrija – Rumunija (TV Arena 3 Premium)
20.30 Španija – Hrvatska (TV Arena sprot 2)

Grupa C

18.00 Island – Srbija (TV Arena 1 Premium)
20.30 Mađarska – Crna Gora (TV Arena 3 Premium)