Vesti iz rukometa

Kakvi mečevi u polufinalu: Reistad golom uz zvuk sirene "srušila" Dansku, Francuska dominirala protiv Švedske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.12.2023 22:46
Rukometašica Norveške, Heni Ela Reistad Tanjug/Beate Oma Dahle/NTB via AP
Rukometašica Norveške, Heni Ela Reistad

Kakav meč u polufinalu Svetskog prvenstva za rukometašice! Norveška je bila bolja od Danske 29:28 (23:23), a glavna zvezda meča je bila Heni Ela Reistad. Rukometašica Norveške je postigla čak 15 pogodaka, a najbitniji je usledio na samom kraju kada je uz zvuk sirene donela pobedu i plasman u finale svojoj reprezentaciji.

Dankinje su bile dominante u prvom poluvremenu i čvrstu odbranu nagrađivale lakim golovoma. Sve to je dovelo do prednosti od 14:9 pred odlazak na odmor. Usledila je serija Norveške, koje su vrlo brzo vratile egal u meč, a zatim prešle i u vođstvo.

 

 

Ipak, domaćin na ovoj utakmici se nije predavao. Danska je ponovo stigla do vođstvao 22:20 na šest minuta pred kraj, nakon čega je ponovo Norveška serijom stigla do izjednačenja. Sana Solberg je na 55 sekundi do kraja utakmice postigla gol i Norvežanke su ponovo imale prednost. Dankinje su imale poslednji napad i Kristina Joergensen je uspešnim sedmercem odvela meč u produžetak.

U dodatnih 10 minuta je dominirala Heni Ela Reistad. Norveška je postigla ukupno šest golova u produžetku i svih šest je bilo delo pomenute rukometašice. Najbitniji pogodak je stigao tačno u 70. minutu kada je uz zvuk sirene donela pobedu svom nacionalnom timu i plasman u finale. 

Mnogo manje neizvesnosti donela je utakmica između Švedske i Francuske. Francuskinje su pobedile rezultatom 37:28. Bila je to utakmica u kojoj je Francuska vodila od prve do posljednje sekunde, pa dileme oko pobednika nije bilo.

Tako će se u finalnom susretu za zlatnu medalju boriti Norveška i Francuska, dok duel za bronzu očekuje Dansku i Švedsku.

Utakmice Svetskog prvenstva za rukometašice možete pratiti na kanalima Arene Sport.