Vesti iz rukometa

Selektor Toni Đerona skratio spisak na 20 imena: Sa njega će za EP otpasti još dva rukometaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2023 08:59
rukometaši Srbije RSS
rukometaši Srbije

Rukometaši Srbije ulazi u završnu fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, a selektor Toni Đerona skratio je prvobitni širi spisak od 35 kandidata na potencijalnih 20.

"Orlovi" će trenirati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi sve do polaska na međunarodni pripremni turnir u Granjolers prvih dana 2024. godine, kada će španski stručnjak i saopštiti konačan spisak.

Najbolji srpski rukometaši će odatle pravo put Minhena koji će biti baza grupe C, a rivali će im biti Island, Mađarska i Crna Gora.

"Ovo je 20 igrača od kojih ćemo za Minhen izabrati 18 koji će činiti tim Srbije na Evropskom prvenstvu. Čeka nas dve nedelje posvećenog rada uz vrlo važan turniru u Španiji. Tri utakmice za redom nas teraju da podelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster. Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu. Veliki broj ovih momaka, možda 75 odsto njih su deo ove selekcije od mog dolaska. Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu deo ekipe", reako je selektor za zvaničan sajt Rukometnofg saveza Srbiej i dodao:

”Miloš Кos, Uroš Кojadinović i Luka Rogan izborili su se za svoju priliku i sigurno će biti od velike pomoći dok raduje na kom nivou igra Miljan Pušica jer nam to daje više opcija i u odbrani i u napadu. Međutim, okosnica ekipe su momci koji ako budu zdravi izneće najveći teret."

Na spisku selektora Đerpne se nalaze:

golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar;

leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić;

desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić;

pivotmeni: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan;

bekovi: Lazar Кukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Кos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Кojadinović.