Vesti iz rukometa

Srpske rukometašice složne pred 2. kolo SP u Danskoj: Na Rumuniju brzinom i disciplinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 14:41
Srpske rukometašice složne pred 2. kolo SP u Danskoj: Na Rumuniju brzinom i disciplinom MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, posle uzbudljivog otvaranja Svetskog šampionata protiv Danske ima dan pauze koji koristi za pripremu naredne utakmice.

Drugi takmičarski dan u grupi E u danskom Herningu, rezervisan je za duel sa Rumunijom, a taj susret zakazan je za 18 časova uz direktan prenso na TV Arena sport 2.

Čvrsta i fizički jaka ekipa Rumunije predvođena jednim od najboljih bekova ikada, Кristinom Neagu, biće novi test za mladu i neiskusnu ekipu Srbije koja ako ponovi odnos prema uspostavljenoj taktici, ima svoje šanse.

Ono što takođe može biti adut Srbije u utakmici sa Rumunijom jeste činjenica da dosta srpskih igračica igra baš rumunsku ligu, a jedna od njih je Anđela Janjušević koja nastupa za Rapid iz Bukurešta.

”Mislim da nas očekuje teška utakmica, zato što je naš prvi susret bio iscrpljujuć jako, dok su sa druge strane one imale lakši zadatak. Imaju dobru ekipu, ali i mi našu šansu koju treba tražiti u čvrstoj odbrani i poštovanju taktike u napadu. Rumunke su poznate po tome da igraju još čvršće i 'prljavije' nego što je to slučaj sa Danskom, te će ovo biti još jedna utakmica za potući se na terenu", rekla je Anđela Janjušević, a prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Кatarina Bojičić igrala je protiv svake reprezentativke Rumunije koja nastupa u svojoj ligi, a šansu Srbije vidi u brzini koju mladost ova ekipe treba da demonstrira.

"Iza nas je jako teška utakmica. Emotivno smo se dosta potrošile što je negde normalno posle ovakvog duela. Nadam se da će ovaj dan pauze napuniti baterije i energiju potrebnu da ponovimo sve prikazano iz utakmice sa Danskom. Mislim da možemo dobro da se spremimo i odigramo kvalitetnu utakmicu. Sigurno će biti velika borba i to i obećavam! Dokazale smo da možemo biti ozbiljni protivnik iako smo vrlo neiskusne i dosta mlade. Naša prilika bi mogla da bude igra na brzinu jer Rumunija nije poznata po tome, a mi na svoju mladost to možemo da iskoristimo. Značilo bi nam da imamo barem još jedan dan za pripremu, ali raspored je surov i mi moramo da se prilagođavamo", poručila je Katarina.