Vesti iz rukometa

Nastavićemo ovako da se borimo za Srbiju: Katarina Bojičić ponosna na saigračice uprkos porazu od Danske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 09:26
Katarina Bojičić na meču protiv Danske tokom Svetskog prvenstva za rukometašice Tanjug/AP Photo/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Katarina Bojičić na meču protiv Danske tokom Svetskog prvenstva za rukometašice

(Ne)prospavana noć je iza rukometašica Srbije, utisci nakon poraza od selekcije Danske na otvaranju Svetskog prvnstva se polako sležu, ali emocije su iste kao i u petak uveče.

Uglavnom je to ponos, jer igračice selektora Uroša Bregara su 55 minuta bile bolji rival od domaćina, a onda su za pet minuta Skandinavke napravile veliki preokret.

Ostala je Srbija bez bodova na koje, pošteno govreći, pre početka takmičenja niko nije ni računala, ali je pokazala svima da ova podmlađena reprezentacija ima kvalitet za velika dela.

”Tužna sam što nismo izdržale i upisale pobedu, ali sam ponosna na svoj tim jer je za veliki deo igračica ovo prvo veliko takmičenje. Borile smo se i nastavićemo da se borimo, a ovom partijom protiv favorizovanog protivnika smo i sebi i drugima pokazale koliko možemo", kaže Katarina Bojičić.

Najbolje srpske rukometašice svoj narendi meč na Svetskom prvenstvu u Danskoj igraju protiv selekcije Rumunije u nedelju, 3. decembra od 18.00 časova, a zatim će im 5. decembra rival biti Čile.

Osnovni cilj ove generacije rukometašica Srbije je da se plasiraju u drugu krug takmičenja, a sa igrom koju su prikazele u petak uveče to se čini potpuno realno.