Vesti iz rukometa

Uroš Bregar: Primarni cilj Srbije plasman u glavnu rundu SP

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.11.2023 19:43
Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar MN Press
Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je danas u Herningu da je primarni cilj njegovog tima plasman u glavnu rundu Svetskog prvenstva. Rukometašice Srbije se od danas nalaze u Herningu gde će igrati mečeve prve faze na SP.

Srbija se nalazi u grupi E sa selekcijama Danske, Rumunije i Čilea. Srbija će na šampionatu sveta nastupiti sa podmlađenim timom, a čak devet od 17 srpskih igračica debituje na SP. Emilija Lazić i Moli Kubina prvi put nastupaju na velikom takmičenju, dok su Katarina Bojičić, Jovana Milojević, Teodora Veličković, Marija Simić, Teodora Majkić, Dunja Radević i Edita Nuković debitantkinje na SP.

"Mislim da je tim kroz pripremni period proveden u Španiji napredovao. Dosta novih igračica iskoristile su prijateljski turnir u Santanderu da što brže usvoje sistem. Utakmice koje smo odigrali dale su nam dobar uvid, dok rezultatski protiv Japana to apsolutno nije bilo u redu, ali sa duelima protiv Argentine i Španije mogu biti zadovoljan", rekao je Bregar, prenosi zvanični sajt RSS.

"Bitno je da nam igra na SP ne oscilira previše, da padovi budu što manji. Bitno je nastaviti rotaciju što je rađeno i u ove tri utakmice. Time će mlađe igračice sticati iskustvo što će u budućnosti dovesti do rezultata. Odlazak u Silkeborg u glavnu rundu je primarni cilj. Danska, prvi protivnik u grupi igra na domaćem terenu. Setimo se da su dobijeno finale EP izgubile od Norveške i sigurno su jedan od glavnih favorita. Rumunija na istom prvenstvu nije pokazala koliko je jaka i sigurno je i ona favorit protiv nas. Našu priliku tražićemo protiv Čilea i za to se spremamo", zaključio je Bregar.

Srbija će u prvom kolu grupe H sutra od 20.30 časova igrati sa Danskom. Rival Srpkinjama u drugom kolu, trećeg decembra biće selekcija Rumunije. Izabranice Uroša Bregar sastaće se u poslednjem, trećem kolu petog decembra sa Čileom. Plasman u glavnu fazu SP izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

SP je počelo juče, a igra se do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.
 

 

Standings provided by Sofascore