Vesti iz rukometa

SP u rukometu za žene, grupe B, D, G i H: Crna Gora, Francuska, Nemačka i Holandija sa maksimalnim učinkom u drugu fazu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 22:49
SP u rukometu za žene, grupe B, D, G i H: Crna Gora, Francuska, Nemačka i Holandija sa maksimalnim učinkom u drugu fazu! Tanjug/Tibor Illyes/MTI via AP

Završeno je i treće kolo Svetskog prvenstva za žene za grupe B, D, F i H. U ranijem terminu saznali smo koje su reprezentacije eliminisane iz daljeg toka takmičenja, dok smo u večernjem dobili imena selekcija koje će u drugu fazu otići sa liderske pozicije.

A, to su Crna Gora (grupa B), Francuska (grupa D), Nemačka (grupa F) i Holandija (grupa H).

Plasman u narednu rundu iz grupe B obezbedile su i Mađarska i Kamerun, dok je Paragvaj sa tri poraza, eliminisan iz daljeg toka, pa će se u nastavku takmičenja igrati Prezident kup, odnosno razigravanje od 25. do 32. mesta.

Iz grupe D, pored Slovenije, dalje su prošle rukometašice Francuske i Angole, koje su posle remija Islandom, obezbedile kartu u narednu rundu zbog bolje gol razlike.

U grupi F, nije bilo iznenađenja. Iranke su posle tri ubedljiva poraza, eliminsane iz daljeg toga takmičenja, a pored Nemačke, dalje su prošle selekcije Poljske i Japana.

U grupi H, vodeće mesto zauzela je Holandija, Češka je posle poraza od "lala" završila prvu fazu takmičenja na drugoj poziciji. Argentina je treća, dok je Kongo poslednji.

Nakon prve faze takmičenja, formiraju se nove četiri grupe sa po šest ekipa, a plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane selekcije. Uz napomenu da se bodovi prenose u drugu fazu takmičenja. Ali, samo iz mečeva sa ekipama koje su prošle dalje. 

Budući da je Srbija izgubila obe utakmice do sada u grupi E od Danske i Rumunije, izabranice Uroša Bregara mogu u drugu rundu isključivo sa treće pozicije, ali i u slučaju sutrašnje pobede nad Čileom (18, Arena 1 Premium), neće preneti dva boda u narednu rundu, pošto su dve pomenute evropske selekcije sigurni učesnici druge faze.

Svetsko prvenstvo za žene, 3.kolo.

Grupa B

Kamerun - Paragvaj 26:23 

Crna Gora - Mađarska 24:18

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa D

Angola - Island 26:26

Francuska - Slovenija 31:27

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa F

Japan - Iran 42:10

Nemačka - Poljska 33:17

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa D

Argentina - Kongo 31:26

Holandija - Češka 33:20

 

Standings provided by Sofascore