Vesti iz rukometa

Pred rukometašima Srbije su dve provere u Sloveniji: "Orlovi" počinju pripreme za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 14:38
Pred rukometašima Srbije su dve provere u Sloveniji: "Orlovi" počinju pripreme za Evropsko prvenstvo Rukometni savez Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije kreće ovog petka za Sloveniju, gde će tokom vikenda u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo odigrati dve prijateljske utakmice protiv domaće selekcije.

Tim Uroša Zormana poslužiće kao dobra provera aktuelnog stanja ekipe selektora tonije Đerone koja iz opravdanih razloga nije u punom sastavu, ali i u kojoj su "neki novi klinci" i povratnici dobili priliku da se nametnu za put u Nemačku.

Momak koji je u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova u društvu saigrača iz reprezentacije naupunio 30. godina, desni bek Miloš Orbović, očekuje dve zanimljive utakmice.

"Biće nam ovo odličan test za predstojeće prvenstvo. Slovenija je odlična reprezentacija sa mnogo dobrih igrača. To će nam poslužiti da vidimo šta treba da popravimo, na čemu treba da radimo. Imali smo nekoliko dana dobrih treninga, osećam da smo spremni za izazove koji su pred nama i da napredujemo kao ekipa svakim okupljanjem sve više", rekao je OPrbović u izjavi za sjat Rukometnog saveza Srbije, dok je srednji bek Dinama iz Bukurešta, Lazar Кukić dodao:

"Izuzetno dobre pripremne utakmice nas očekuje posle kvalitetnog trenažnog procesa kroz koji smo prošli u Staroj Pazovi. Кao i u svim utakmicama idemo da pobedimo i završimo ovo okupljanje sa dve pobede. Time bismo se zadovoljni vratili u svoje klubove, ali sada je fokus na proverama koje slede kao i da ostanemo svi zdravi. Biće teško, Slovenija je veoma jak protivnik sa dosta iskusnih igrača, ali mi verujemo i u naš kvalitet i u to kako smo se pripremili."

Prva od dve provere sa ekipom Slovenije na programu je sutra sa početkom u 18 časova, dok je dan kasnije susret zakazan za 14 časova.